Δύο πανελλήνια βραβεία για το Α΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Χλώρακας Αγίου Νικολάου


Το Α΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Χλώρακας Αγίου Νικολάου, έλαβε μέρος στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» και κέρδισε 2 βραβεία!

Πρώτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία «Σχολικές Εφημερίδες», με θέμα «Παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου».

Δεύτερο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία «Αφίσες», με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί παιχνίδια από την Κύπρο και την Ελλάδα».

Τα παιδιά του Α΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Χλώρακας Αγίου Νικολάου, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Κατερίνας Κωνσταντίνου, γνώρισαν και έμαθαν να παίζουν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου.  Τα παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου αποτελούν πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ο βασικός σκοπός του έργου ήταν η ανάδειξη, προαγωγή και διατήρηση αυτών των παιχνιδιών που μας έμαθαν οι παλαιότερες γενιές, όπως είναι ο ζίζιρος, το σχοινί, η καττόμουγια, τα σκατούλικα, τα τριάππηθκια και τόσα άλλα. 

Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι μπορούν να βρουν τη χαρά σε απλά παιχνίδια, τα οποία δε χρειάζονται πολλά υλικά ούτε χρηματικό κόστος για να αποκτηθούν.  Απλά υλικά που υπάρχουν στη φύση και στο σπίτι είναι αρκετά για να παίξουν ένα παιχνίδι.  Σε ένα σχολείο, όπου ένας μεγάλος αριθμός παιδιών είναι με μεταναστευτική βιογραφία, τα παραδοσιακά παιχνίδια τους έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν φιλίες.  Στα πλαίσια αυτού του θέματος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ποικίλες δραστηριότητες στη μουσική, την εικαστική έκφραση, τη φυσική αγωγή, τη γλωσσική έκφραση και δημιουργία.

Με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο έγινε η συγγραφή της Σχολικής Εφημερίδας, στην οποία περιλήφθηκαν οι εργασίες και οι δράσεις των παιδιών.  Τα παιδιά την έστειλαν ηλεκτρονικά σε φίλους και συγγενείς, ώστε όλοι να γνωρίσουν και να παίξουν αυτά τα παιχνίδια.  Επίσης, έφτιαξαν μια Αφίσα στην οποία παρουσίασαν τα κοινά παιχνίδια Κύπρου και Ελλάδας, προβάλλοντας έτσι ένα κοινό πολιτιστικό στοιχείο που ενώνει την Κύπρο και την Ελλάδα: τα παραδοσιακά παιχνίδια. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιτυχίες τους!!!

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1019