Χρυσή διάκριση για το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας Γεώργιου Μιχαήλ


Το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας Γεώργιου Μιχαήλ βραβεύτηκε με Χρυσή διάκριση στην τελετή απονομής των βραβείων Cyprus Education Leaders Awards 2022, που διοργάνωσε η Boussias Cyprus, στην κατηγορία Δεσμός με την κοινωνία καιμε τίτλο: «Νηπιαγωγείο-Κοινωνία: κτίζοντας γέφυρες».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2023, στο Lemon Park στη Λευκωσία και το βραβείο έλαβε, εκ μέρους του Νηπιαγωγείου Κισσόνεργας Γεώργιου Μιχαήλ, η διευθύνουσα, Ελένη Ι. Παπακυριάκου.

Το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας Γεώργιου Μιχαήλ βρίσκεται σε ένα χωριό της επαρχίας Πάφου. Ένα νηπιαγωγείο το οποίο με τις δράσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία 3 χρόνια απέδειξε περίτρανα ότι οι μαθητές μπορούν να κάνουν πολλά. Όπως είπε και ο Δαλάι Λάμα: «Αν νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ μικροί για να κάνετε τη διαφορά δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα κουνούπι».

Το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας με την διευθύνουσα Ελένη Ι. Παπακυριακού, τις εκπαιδευτικούς Άντρη Ευσταθίου και Ροδούλα Ιωάννου και τους μαθητές του σχολείου, κατάφεραν να κινητοποιήσουν γονείς, ανθρώπους της κοινότητας, την κοινοτική αρχή, την εκκλησιαστική επιτροπή, τον Δήμο Πέγειας, τον Δήμο Πάφου, την Επαρχο Πάφου και διάφορες καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές ομάδες σε κοινές δράσεις δημιουργίας πολιτισμού. Το πρόγραμμα Erasmus+ “Change your mind 4.0” στο οποίο συμμετείχε το νηπιαγωγείο ήταν πηγή έμπνευσης και άνοιξε τους ορίζοντες στην Ευρώπη με τα συνεργαζόμενα σχολεία από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα eTwinning και η συνεργασία σε  διάφορα πρότζεκτ μαζί με σχολεία του εξωτερικού (Ρουμανία,Ισπανία,Γεωργία, Τουρκία, Γαλλία) συνέβαλε επίσης στο δέσιμο των σχολείων εκτός συνόρων. Η συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Πρόγραμμα Καταγράφουμε τη μνήμη),  το Υπουργείο Παιδείας, το Πρόγραμμα Imagine, το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού, τον Σύνδεσμο Γονέων του Νηπιαγωγείου, εικαστικούς, μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, πολιτιστικούς φορείς και όλους τους γονείς των παιδιών. Όλοι  οι φορείς συνεργάστηκαν  και πέτυχαν να κτίσουν γέφυρες μεταξύ του Νηπιαγωγείου και της κοινωνίας με πολλαπλά οφέλη για όλη τη σχολική μονάδα και την κοινωνία. Η δημιουργία ντοκιμαντέρ για τους ήρωες της Κισσόνεργας, η δημιουργία μουσείου στον χώρο του σχολείου, η προβολή της Κύπρου μέσα από τα πρότζεκτ είναι κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Αυτή η χρυσή διάκριση επιβράβευσε όλες  αυτές τις δράσεις. Οι μικροί μαθητές μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες από 4-6 χρονών. Τα νηπιαγωγεία  μπορούν να είναι ανοικτά στην κοινωνία και με ομαδικότητα και συνεργασία να δημιουργούν πολιτισμό! Όπως είπε και ο αρχαίος φιλόσοφος Δημόκριτος «Από ομονοίης τα μεγάλα έργα»!

Για λεπτομέρειες πατήστε τοv σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=XXi1ivWB0VI




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1022