Τρία πρώτα πανελλήνια βραβεία για το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας


 Τιμώντας τη θρησκευτική, τη λαϊκή και εικαστική παράδοση του τόπου μας

Τρία πρώτα βραβεία εξασφάλισε το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας Γεώργιου Μιχαήλ στον 8o Πανελλήνιο διαγωνισμό «Ελλάδα, Κύπρος Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα εξασφάλισε δυο πρώτα βραβεία στην κατηγορία σποτ και ένα πρώτο βραβείο στην κατηγορία τρισδιάστατη κατασκευή, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ελένης Ι. Παπακυριακού.

  • Στην κατηγορία σποτ 1ο βραβείο: «Το τραγούδι του Αγίου Γεωργίου»

Τα παιδιά, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πρότζεκτ για την παράδοση «Οι θησαυροί της παράδοσης», έμαθαν για την ιστορία του Αγίου Γεωργίου και αφού δραματοποίησαν το ομώνυμο τραγούδι δημιούργησαν αυτό το σποτ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Ο σύνδεσμος για το σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=tI3Eh5x3RVo

  • Στην κατηγορία σποτ ακόμη ένα 1ο βραβείο: «Η βρύση των Πεγειώτισσων»

Τα παιδιά  έμαθαν για τη βρύση της Πέγειας και αφού διδάχθηκαν  το σχετικό τραγούδι και τη σχετική χορογραφία, θέλησαν να αναδείξουν αυτό το πολιτιστικό μνημείο της περιοχής μας, σε συνεργασία με τη χορωδία και την ορχήστρα του Δήμου Πέγειας.

Το σενάριο βγήκε μέσα από το τραγούδι, τα παιδιά το ζωντάνεψαν θέλοντας να το μεταδώσουν και στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από τη δραματοποίηση και τον χορό.  Η νέα γενιά μαθαίνει, βιώνει και μεταδίδει τις παραδόσεις μας στην ευρύτερη κοινωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=0UyV_xQ-a-o

  • Στην κατηγορία Τρισδιάστατη κατασκευή 1ο Βραβείο: «Ειρήνη στον κόσμο»

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε  στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Change your mind 4.0 (2020-2023). Αυτή η θεματική  επιλέγηκε από τη σχολική μονάδα του Νηπιαγωγείου Κισσόνεργας σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το κυπριακό πρόβλημα της τουρκικής κατοχής. Να γνωρίσουν οι εταίροι του προγράμματος ότι το νησί μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που είναι μοιρασμένη. Μια από τις δράσεις του σχολείου ήταν και η δημιουργία μιας τσιμεντογραφίας με θέμα την ειρήνη. Το Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας επέλεξε να δημιουργήσει τσιμεντογραφία για να διαδοθεί αυτή η τεχνική που έχει κυπριακή καταγωγή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Κύπριο καλλιτέχνη Χριστόφορο Σάββα τη δεκαετία του 1960 και συνεχίστηκε από τον Κώστα Οικονόμου, καλλιτέχνη που έζησε στην Κισσόνεργα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










742