Οργάνωση και διεξαγωγή της αξιολόγησης των μαθητών/τριών Α' τάξης Λυκείων και Τεχνικών


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και
Ιδιωτικών Σχολείων ιδίου τύπου

Θέμα: Οργάνωση και διεξαγωγή της αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών της Α' τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  1. Σε όλα τα εξεταζόμενα και μη εξεταζόμενα μαθήματα, στο πλαίσιο της προφορικής αξιολόγησης, θα γίνεται μόνο μία (1) εικοσάλεπτη βαθμολογητέα, προειδοποιημένη άσκηση. Η εικοσάλεπτη βαθμολογητέα γραπτή άσκηση θα πρέπει να στηρίζεται στο μάθημα της προηγούμενης ημέρας-διδακτικής συνάντησης.
  2. Στο πλαίσιο της προφορικής αξιολόγησης, προτρέπονται οι καθηγητές/καθηγήτριες να αναθέτουν μέχρι δύο (2) project το τετράμηνο στο σύνολο όλων των μαθημάτων. Νοείται ότι στα μαθήματα που οι μαθητές/μαθήτριες θα κάνουν project δεν θα έχουν εικοσάλεπτη άσκηση.
  3. Σε όλα τα μαθήματα (εξεταζόμενα και μη εξεταζόμενα) στο πλαίσιο της γραπτής αξιολόγησης οι μαθητές/τριες θα εξετάζονται σε μόνο ένα (1) γραπτό προειδοποιημένο διαγώνισμα διάρκειας μέχρι 45 λεπτά.
  4. Οι μαθητές/τριες θα έχουν σε μία ημέρα μόνο ένα (1) γραπτό προειδοποιημένο διαγώνισμα διάρκειας μέχρι 45 λεπτά ή μέχρι δύο (2) εικοσάλεπτες γραπτές προειδοποιημένες ασκήσεις.
  5. Για το μάθημα των Νέων Ελληνικών θα γίνεται:

    Α. Προφορική Αξιολόγηση:

Μία (1) εικοσάλεπτη γραπτή βαθμολογητέα άσκηση (προειδοποιημένη).

Β. Γραπτή Αξιολόγηση:

(i)   Μία (1) γραπτή προειδοποιημένη άσκηση διάρκειας μέχρι σαράντα πέντε λεπτά (45') στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και

(ii)  Μία (1) γραπτή προειδοποιημένη άσκηση διάρκειας μέχρι ενενήντα λεπτά (90') στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, η οποία θα περιλαμβάνει αδίδακτο κείμενο και παραγωγή επικοινωνιακού λόγου.

6. Μαθήματα Μουσικής, Τέχνης και Φυσικής Αγωγής: Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν τους/τις μαθητές/τριες βάσει του ποσοστού 40% της γραπτής αξιολόγησης και 60% της προφορικής αξιολόγησης. Οι Επιθεωρητές των πιο πάνω μαθημάτων θα προβούν σε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις ώστε η αξιολόγηση να περιλαμβάνει δημιουργικές και πρακτικές εργασίες - δραστηριότητες.

7. Θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος που θα αφορά στα θέματα των απουσιών κατά τη διάρκεια της γραπτής αξιολόγησης τετραμήνων.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1706