«Γαλάζια Σταδιοδρομία 2019»


Διευθυντές / ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
(υπόψιν Καθηγητών ΣΕΑ)

Θέμα: «Γαλάζια Σταδιοδρομία 2019»

Πληροφορείστε ότι το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (Mar.In.E.M.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ειδικότερα με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.),το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν, τρεις ημερίδες με θέμα: «Γαλάζια Σταδιοδρομία 2019».

2. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

Λεμεσός - Πάφος

Πέμπτη

05/12/2019

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

11:00 - 13:00

Λευκωσία

Τετάρτη

11/12/2019

Πανεπιστήμιο Κύπρου

11:00 - 13:00

Λάρνακα - Αμμόχωστος

Παρασκευή

13/12/2019

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

11:00 - 13:00

 3. Στόχος των ημερίδων, είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριων της Γ' τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών να γνωρίσουν τις διαφορετικές ειδικότητες και θέσεις οι οποίες υπάρχουν σε επιλεγμένους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας (π.χ. ναυτιλία, τουρισμός, ιχθυοκαλλιέργεια, υπεράκτια ενέργεια). Η κάθε ειδικότητα θα παρουσιαστεί ξεχωριστά από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εργάζονται στους συγκεκριμένους κλάδους στον τόπο μας αλλά και στο εξωτερικό. Με αυτό το τρόπο οι μαθητές/τριες θα ενημερωθούν για τα απαιτούμενα προσόντα καθώς επίσης και για τις ανάλογες προβλέψεις εργοδότησης σε κάθε ειδικότητα.

4. Ως εκ τούτου, παρακαλείστε όπως παραχωρήσετε άδεια συμμετοχής για την ημερίδα στους ακόλουθους:

-   μέχρι και 10 μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου/Τεχνικής Σχολής οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τη ‘Γαλάζια Σταδιοδρομία’ (σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους μαθητές θα γίνεται συνεννόηση με την Υ.Σ.Ε.Α.)

-   Καθηγητής/τρια συνοδός των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου/Τεχνικής Σχολής ο/η οποίος/α θα συνοδεύσει τους μαθητές στην Ημερίδα αφού εξασφαλιστεί η γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους.

5. Συνημμένα θα βρείτε το προσχέδιο του προγράμματος της ημερίδας.

6. Παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής καθώς επίσης και τον κατάλογο με τα ονόματα των μαθητών/τριων που θα λάβουν μέρος στην ημερίδα, στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, στη διεύθυνση vsea@schools.ac.cv ή με τηλεομοιότυπο στο 22305117 μέχρι τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

7. Το κόστος μετακίνησης των μαθητών με λεωφορεία θα καλυφθεί από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (Mar.In.E.M.). Συνεπώς τα τιμολόγια των εταιριών μεταφοράς των μαθητών θα πρέπει να εκδοθούν στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου/ Μar.In.E.M. (VAT no: CY 10274172P,

τηλ: 24655053, e-mail: admin@marinem.org) μέχρι τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2019.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










928