Εξ Αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών για αξιοποίηση του MS Teams στην μαθησιακή διαδικασία (2)


Διευθυντές/Διευθύντριες
Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Εξ Αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση του MS Teams στην μαθησιακή διαδικασία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.), προσφέρει νέο κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής MS Teams στη μαθησιακή διαδικασία.

H επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει τις επιμορφώσεις που έχουν ήδη προσφερθεί ή/και σε εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη παρακολουθήσει τις εισαγωγικές επιμορφώσεις και θέλουν να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένες λειτουργίες και δυνατότητες του MS Teams, στη διαχείριση Ψηφιακής Τάξης, τόσο σύγχρονα όσο και ασύγχρονα.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ημέρα και Ημερομηνία

Θέμα

Βαθμίδα

Ώρα

Τρίτη, 09/06/2020

Αξιοποίηση του MS Teams - Επίπεδο ΙΙ

Γυμνάσια

12:00 - 13:30

Τρίτη, 09/06/2020

Αξιοποίηση του MS Teams - Επίπεδο ΙΙ

Δημοτικά

15:00 - 16:30

Τετάρτη, 10/06/2020

Γνωριμία με το MS Teams - Εισαγωγικό σεμινάριο

Γυμνάσια

12:00 - 13:30

Τετάρτη, 10/06/2020

Γνωριμία με το MS Teams - Εισαγωγικό σεμινάριο

Δημοτικά

15:00 - 16:30

Παρασκευή, 12/06/2020

Αξιοποίηση του MS Teams - Επίπεδο ΙΙ

Γυμνάσια

12:00 - 13:30

Παρασκευή, 12/06/2020

Αξιοποίηση του MS Teams - Επίπεδο ΙΙ

Δημοτικά

15:00 - 16:30

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 14:00, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Κατά τη δήλωση συμμετοχής θα απαιτείται να δηλώνεται ο λογαριασμός του/της εκπαιδευτικού που έχει στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ (π.χ. [email protected]). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς Office 365 του ΥΠΠΑΝ, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (οδηγίες, σύνδεσμος σύσκεψης κ.λπ.) μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του ημερολογίου τους, που διαθέτουν μέσω του λογαριασμού τους στο Office 365 του ΥΠΠΑΝ. Παράλληλα θα εμφανιστεί το προγραμματισμένο σεμινάριο στην εφαρμογή MS Teams, κάτω από το Ημερολόγιο (Calendar), στην αντίστοιχη ημέρα και ώρα για το σεμινάριο που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected], [email protected] και [email protected] .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου: Αναπλ. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης:  Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευριπίδου: Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter477