Αναθεωρημένο: Ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών/τριών Μέσης Εκπαίδευσης για 2020-2021


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών για τη σχολική χρονιά 2020-2021, των μαθητών/τριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα γίνει ηλεκτρονικά, από τις 29 Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2020.

Συγκεκριμένα, για να προχωρήσουν στην επιβεβαίωση των εγγραφών, οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν την πιο κάτω διαδικασία:

1. Επιλογή του εικονιδίου Ηλεκτρονική Επιβεβαίωση Εγγραφής Μαθητών, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (www.moec.gov.cy).

2. Στην ιστοσελίδα που θα εμφανιστεί με τίτλο «Επιβεβαίωση Εγγραφής Μαθητών για τη σχολική χρονιά 2020-2021», θα επιλεγεί το εικονίδιο «Επιβεβαίωση Εγγραφής».

3. Στη συνέχεια, θα καταχωρηθεί ο αριθμός του κινητού του γονέα/κηδεμόνα, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ) ή Διαβατηρίου ή αριθμός ARC του/της μαθητή/μαθήτριας, καθώς και η ημερομηνία γέννησης του/της.

Το σύστημα θα προχωρεί αυτόματα στον έλεγχο και στην επιβεβαίωση των καταχωρημένων στοιχείων. 

             i.      Με την ορθή καταχώρηση των πληροφοριών, το Σύστημα αποστέλλει στο κινητό του γονέα/κηδεμόνα ένα κωδικό πρόσβασης (OTP).

            ii.        Στην περίπτωση που τα πιο πάνω στοιχεία δεν καταχωρηθούν σωστά, θα εμφανίζεται μήνυμα για εκ νέου καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων ή για επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης του ΥΠΑΑΝ.

4. Με την καταχώρηση και επιβεβαίωση του κωδικού πρόσβασης (ΟΤΡ) στο Σύστημα, θα εμφανιστούν τα στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

5. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής, το σύστημα θα ζητήσει προαιρετικά επιπλέον πληροφορίες για τον/τη μαθητή/μαθήτρια. Με την καταχώρηση ή μη αυτών των πληροφοριών, ο γονέας/κηδεμόνας θα μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην Επιβεβαίωση της Εγγραφής.

6. Μετά την Επιβεβαίωση Εγγραφής, θα δίνεται, επίσης, προαιρετικά η επιλογή «Πληρωμή Επιβεβαίωσης Εγγραφής», με την οποία ο γονέας/κηδεμόνας θα μπορεί να καταβάλει το ποσό των €8 ευρώ, το οποίο αφορά στο Σχολείο (εκδρομές κ.λπ.).

7. Μόλις ολοκληρωθεί η πιο πάνω διαδικασία θα ενημερώνεται σχετικά ο γονέας/κηδεμόνας με αποστολή sms ή/και email για την επιτυχή επιβεβαίωση της εγγραφής.

Όσοι γονείς/κηδεμόνες για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν την εγγραφή του παιδιού τους, θα πρέπει να παρουσιαστούν στη σχολική μονάδα, στην οποία θα φοιτήσει το παιδί τους, τις ημέρες των εγγραφών, όπως αυτές έχουν οριστεί (29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2020), ώστε να διεκπεραιωθεί η επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού τους.

 



Comments (1)

  1. Constantia Xenofontos:
    Jun 27, 2020 at 10:39 AM

    Ευχαριστουμε για την ενημερωση. Διευκρινηστε ομως οτι τα 8 ευρω ειναι τελη ναι μεν για τις εκδρομες αλλα ειναι εισπραξεις του υπουργειου οχι των σχολειων.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










9275