Απολυτήριες εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων Σχολείων
Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής
Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Ιδίου Τύπου)

Θέμα: Απολυτήριες εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερομηνίας 22 Μαΐου 2020 (αρ. yppl0828), μαθητές/μαθήτριες της Γ' Λυκείου οι οποίοι/ες με απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου δεν απολύθηκαν τον Ιούλιο 2020 παραπέμφθηκαν σε απολυτήριες εξετάσεις (ανεξετάσεις) τον Σεπτέμβριο 2020. Η ρύθμιση αυτή προέκυψε μετά τις προσαρμογές που έγιναν στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς 2019 - 2020 λόγω της πανδημίας.

2. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη την τροποποίηση του Κανονισμού 7(10)(γ) με την οποία «σε περίπτωση [...] πανδημίας ο Υπουργός δύναται να προβεί σε έκτακτες ρυθμίσεις για τα όσα διαλαμβάνονται στους παρόντες Κανονισμούς για τη φοίτηση και την αξιολόγηση των μαθητών», οι Διευθύνσεις των Λυκείων και ΤΕΣΕΚ καλούνται να προχωρήσουν στη διοργάνωση απολυτήριων εξετάσεων κατά τη χρονική περίοδο 1ης μέχρι και 3ης Σεπτεμβρίου 2020.

3. Σύμφωνα και με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ο μαθητής/μαθήτρια ο/η οποίος/α δεν απολύθηκε τον Ιούλιο λόγω επίδοσης, τον Σεπτέμβριο παρακάθεται σε γραπτή εξέταση μόνο και διατηρεί την προφορική βαθμολογία των τετραμήνων.

4. Στην περίπτωση μαθητή/μαθήτριας που παραπέμπεται στις απολυτήριες εξετάσεις Σεπτεμβρίου, λόγω μη πλήρους φοίτησης ή αδικαιολόγητα δεν προσήλθε στις εξετάσεις Ιουνίου, ο/η μαθητής/μαθήτρια αυτός/ή εξετάζεται μόνο γραπτώς, χωρίς να διατηρεί τη βαθμολογία των τετραμήνων.

5. Κατ’ εξαίρεσιν, στις απολυτήριες εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020, έχουν δικαίωμα να παρακαθήσουν σε γραπτή εξέταση μόνο και οι τελειόφοιτοι των δύο προηγούμενων σχολικών χρόνων. Επιτυγχάνουν, όταν ο βαθμός του γραπτού είναι τουλάχιστον «δέκα»(10) και ο βαθμός του έτους στο απολυτήριο είναι ο βαθμός της εξέτασης.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                                            Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης 

Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης                    Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2830