Προκήρυξη ΙΔ' Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Προκήρυξη ΙΔ' Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) προκηρύσσει τον ΙΔ' Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό.

2.  Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ενθάρρυνση του προβληματισμού και της κριτικής σκέψης γύρω από σύγχρονα ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα.

3.  Για τη φετινή σχολική χρονιά, 2020-2021, το θέμα του Γυμνασιακού κύκλου είναι: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ο μάρτυρας της πίστης και της πατρίδας». Για τον Λυκειακό Κύκλο το θέμα είναι: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην επανάσταση των Ελλήνων του 1821».

Οι εργασίες που θα υποβληθούν μπορούν να έχουν τις πιο κάτω μορφές:

α. Έκθεση ιδεών. Η έκθεση ιδεών πρέπει να είναι πρωτότυπη και αυστηρά προσωπική δημιουργία των μαθητών/τριών, δακτυλογραφημένη. Ο μέγιστος αριθμός λέξεων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις για το Γυμνάσιο και τις 600 λέξεις για το Λύκειο.

β. Εικαστική δημιουργία, με μέγιστες διαστάσεις 60 εκ. Χ 40 εκ..

γ. Παραγωγή σύντομου βίντεο, μέγιστης διάρκειας 4 λεπτών.

5.  Για κάθε μορφή εργασίας θα δοθούν ξεχωριστά βραβεία ως εξής:

  • Α' Βραβείο: ένα (1), από κοινού, για τα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές με ποσό €500 και ένα (1) για τα Γυμνάσια, επίσης, με ποσό €500,
  • Β' Βραβείο: ένα (1), από κοινού, για τα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές με ποσό €400 και ένα (1) για τα Γυμνάσια, επίσης, με ποσό €400,
  •  Γ' Βραβείο: ένα (1), από κοινού, για τα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές με ποσό €300 και ένα (1) για τα Γυμνάσια, επίσης, με ποσό €300,
  • Έπαινοι για διακρίσεις στις τρεις (3) κατηγορίες εργασιών.

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής. Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και θα γίνει στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών/τριών .

6.  Κάθε σχολείο, αφού επιλέξει μία (1) μόνο εργασία από κάθε είδος, θα πρέπει να καλύψει τα στοιχεία των μαθητών/τριών με το ειδικό αυτοκόλλητο, που ενδείκνυται στις περιπτώσεις αυτές. Οι επιλεγμένες εργασίες θα αποσταλούν στη διεύθυνση: Διαγωνισμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, 1434 Λευκωσία, υπόψη Δρος Ελιάνας Χατζηιωάννου, ΕΜΕ Θρησκευτικών, μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2020.

7.   Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους/τις μαθητές/τριές σας και διευκολύνετε τη διεξαγωγή του πιο πάνω διαγωνισμού, μεριμνώντας για την πιστή τήρηση των όρων που αναγράφονται πιο πάνω.

 

 

 

 

 

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1912