Ενημέρωση για χρήση της λειτουργίας «Στελέχωση Σχολείου» στο ΣΕΠ


Διευθυντές/Διευθύντριες
Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Ενημέρωση για χρήση της λειτουργίας «Στελέχωση Σχολείου» στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ) είναι διαθέσιμη η λειτουργία «Στελέχωση Σχολείου», η οποία παρέχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης των στοιχείων στελέχωσης του σχολείου στο ΣΕΠ στις περιπτώσεις που προκύπτουν αλλαγές στη στελέχωση ή όταν εντοπίζονται λάθη.

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει τα ακόλουθα:

1. προσθήκη εκπαιδευτικού στο σχολείο όταν ο/η εκπαιδευτικός δεν εντοπίζεται στη στελέχωση του σχολείου στο ΣΕΠ,

2. διαγραφή εκπαιδευτικού από τη στελέχωση του σχολείου, όταν ο/η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον τοποθετημένος/η στο σχολείο,

3. ενημέρωση/διόρθωση των στοιχείων ενός/μίας εκπαιδευτικού, όπως:

α. του αριθμού συνολικών περιόδων στο συγκεκριμένο σχολείο και

β. του/της οικείου/ας Επιθεωρητή/Επιθεωρήτριας (για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης)

4. υπόδειξη του Διευθύνοντος ή Διευθύνουσας του σχολείου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει Διευθυντής ή Διευθύντρια στο σχολείο ή όταν απουσιάζει με άδεια ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια του σχολείου.

Η πιο πάνω λειτουργία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από όλα τα σχολεία για επιβεβαίωση και επικαιροποίηση (όπου χρειάζεται) των στοιχείων στελέχωσης και στη συνέχεια να χρησιμοποιείται όταν προκύπτουν αλλαγές στη στελέχωση ή όταν εντοπίζονται λάθη. Η πρώτη επιβεβαίωση και επικαιροποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι η επιβεβαίωση και επικαιροποίηση της στελέχωσης στο ΣΕΠ γίνεται για σκοπούς ομαλής και απρόσκοπτης εφαρμογής των λειτουργιών του ΣΕΠ (όπως π.χ. της υποβολής και διαχείρισης των αδειών ασθενείας και αδειών απουσίας των εκπαιδευτικών).

Η επικαιροποίηση της στελέχωσης θα πρέπει να γίνει από τους/τις λειτουργούς Γραμματείας του σχολείου που διαχειρίζονται το ΣΕΠ ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει Γραμματειακό Προσωπικό, θα πρέπει να γίνει από τους/τις Διευθυντές/Διευθύντριες ή Διευθύνοντες/Διευθύνουσες του σχολείου.

Στο Παράρτημα που ακολουθεί δίνονται οδηγίες χρήσης για την πιο πάνω λειτουργία.

Πληροφορείστε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα παρέχει και φέτος κάθε δυνατή τεχνική υποστήριξη στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις λειτουργούς Γραμματείας και στους/στις Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολείων που χρησιμοποιούν το ΣΕΠ.

Για οποιαδήποτε θέματα ή προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από τη χρήση του συστήματος, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους/τις αρμόδιους λειτουργούς της Μονάδας ΤΠΕ στα τηλέφωνα 22806308 και 22306012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση sep@schools.ac.cy 

Παρακαλώ, όπως ενημερώσετε το Γραμματειακό Προσωπικό του σχολείου σας που χρησιμοποιεί το ΣΕΠ για τα πιο πάνω. 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










707