Έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Λυκείων και Τεχνικών


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Θέμα: Διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας ενημερώσω ότι με την επιστροφή των μαθητών/ριών στα σχολεία τον Ιανουάριο του 2021 έχει προγραμματιστεί διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα προβούν στη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test). Συστήνεται όπως ενθαρρύνετε τους μαθητές/μαθήτριες και το προσωπικό του σχολείου σας να συμμετάσχουν στους ελέγχους, ώστε να αποτυπωθεί η επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

2. Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω των γονέων/κηδεμόνων τους, σε ηλεκτρονική φόρμα του ΥΠΠΑΝ από τις 30 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 4 Ιανουαρίου 2021. Ως εκ τούτου, παρακαλείστε όπως αποστείλετε το πιο κάτω κείμενο μέσω γραπτού μηνύματος (sms) στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ριών του σχολείου σας στις 30 Δεκεμβρίου 2020:

«ΤΟ ΥΠΠΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ (RAPID TEST) ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ https://eservices.moec.gov.cy/RapidTestMathites ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 04/01/2021, 12Μ.»

3. Σημειώνεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που θα προβούν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένο από τον/την γονέα/κηδεμόνα τους το έντυπο που επισυνάπτεται, το οποίο πρέπει να παρουσιάσουν πριν από τη διενέργεια του τεστ.

Έντυπο Συγκατάθεσης

(Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης)

για Γενικό Διευθυντή

Κοιν. : Δ.Μ.Γ.Ε.

: Γ.Ε.Μ.Ε., Γ.Ε.Τ.Ε

: Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.




Comments (1)

  1. Λοΐζος Σέπος:
    Dec 26, 2020 at 10:33 PM

    Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια θα πρέπει το τεστ να είναι υποχρεωτικό.
    Να ζητείται η άδεια από τους γονείς είναι μια κοροϊδία.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4171