Λειτουργία προγραμμάτων για τα παιδιά που τυγχάνουν Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)


Διευθυντές/Διευθύντριες
Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Λειτουργία προγραμμάτων για τα παιδιά που τυγχάνουν Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με τους γονείς παιδιών που εντάσσονται σε προγράμματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και αδυνατούν να παρακολουθήσουν ικανοποιητικά το εξ αποστάσεως πρόγραμμα που τους παρέχεται. Όσοι από αυτούς ενδιαφέρονται ώστε τα παιδιά τους να συμμετέχουν με φυσική παρουσία σε συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο επόμενο διάστημα, να το δηλώσουν και να πληροφορήσετε σχετικά την οικεία Διεύθυνση, μέχρι τη Δευτέρα 18/1/2021.

Αναλόγως της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το ΥΠΠΑΝ θα διερευνήσει με το Υπουργείο Υγείας κατά πόσο μπορεί να εγκριθούν οι ανάλογες εξαιρέσεις στα μέτρα του Διατάγματος για τη διακίνηση και την παρουσία τους στα σχολεία.

Ακολούθως οι σχολικές μονάδες, θα κληθούν να καταρτίσουν εξειδικευμένο πρόγραμμα για παροχή ειδικής εκπαίδευσης / λογοθεραπείας με φυσική παρουσία, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών και σε χρόνο διαφορετικό από τη διάρκεια του προγράμματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που παρέχεται στην αντίστοιχη γενική τάξη στην οποία μετέχουν. Αυτό θα μπορεί να γίνει με ειδικές προσαρμογές σε κάθε σχολείο και αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών που παρουσιάζονται, πάντοτε με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 

 

 

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


717