Λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για μαθητές/τριες Γ' τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών


Διευθυντές/Διευθύντριες
Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Θέμα: Λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για μαθητές και μαθήτριες Γ' τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Με οδηγίες της Αρμόδιας Αρχής, πληροφορείστε ότι, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη σημερινή συνεδρία του και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η φοίτηση με φυσική παρουσία των μαθητών/μαθητριών της Γ' τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα επαναρχίσει τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021.

Οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων καλούνται να μεριμνήσουν για τη διεξαγωγή των σχολικών εργασιών στη βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύει και των οδηγιών των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Για αποτροπή της διασποράς του ιού, το εκπαιδευτικό, γραμματειακό και λοιπό προσωπικό θα πρέπει προτού επιστρέψει στις σχολικές μονάδες να υποβληθεί σε έλεγχο με rapid test σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σχετικές οδηγίες για τα σημεία δειγματοληψίας και τον χρόνο διεξαγωγής των τεστ θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων θα πρέπει να μεριμνήσουν έτσι ώστε το 20% του προσωπικού της σχολικής τους μονάδας να υποβάλλεται σε υποχρεωτικό εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test, σύμφωνα με τα προγράμματα και σημεία δειγματοληψίας που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας.

Δρ Κυπριανός Λούης                                     Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης        Διευθυντής Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής                                                                                                         Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1063