Διαδικτυακή Ημερίδα «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Διαδικτυακή Ημερίδα «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (9 Φεβρουαρίου 2021)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (9 Φεβρουαρίου 2021), σας ενημερώνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, με θέμα: «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ("Together for a better internet"). Την Ημερίδα, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου: Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - CYberSafety, καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά, για ευνόητους λόγους ασφάλειας και υγείας, εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών, που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, από τις 11:30 μέχρι τις 13:00 και απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων (Ε' και Στ' Δημοτικού, Α', Β' και Γ Γυμνασίου και Α' Λυκείου/Τεχνικής Σχολής), καθώς, επίσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και φορείς χάραξης πολιτικής για το Διαδίκτυο.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει τα παιδιά, τους/τις νέους/νέες, τους γονείς, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους φορείς που ασχολούνται με το Διαδίκτυο και, γενικότερα, το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας στην υπεύθυνη, κριτική και με σεβασμό χρήση του Διαδικτύου, ώστε να συμβάλουν ενεργά στην αποτελεσματική και κατάλληλη χρήση της ψηφιακής κοινωνίας και στη διαμόρφωση του Διαδικτύου σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

Το ΥΠΠΑΝ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα αποτελεσματικής, δημιουργικής και ασφαλούς αξιοποίησης του Διαδικτύου, θεωρεί σημαντικές τις δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και η ανάγκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η εν λόγω Διαδικτυακή Ημερίδα είναι ακόμη πιο σημαντική.

Οι Διευθύνσεις των σχολείων προτρέπονται να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολείων τους και να διευθετήσουν την παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας υπάρχουν στον σχετικό σύνδεσμο: https://internetsafetv.pi.ac.cy/SID2021·

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή, Λειτουργό του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (email: hadiittofi.p@cvearn.pi.ac.cy).

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










762