Εγκύκλιος: Αναθεωρημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Αναθεωρημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια προηγούμενων, σχετικών με το θέμα εγκύκλιων οδηγιών, έχω οδηγίες να σας αποστείλω, συνημμένα, τα Αναθεωρημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αναθεωρήθηκαν στη βάση των επικαιροποιημένων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα σε σχέση με την πανδημία. Οι αλλαγές αφορούν, ιδιαίτερα, στη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στην ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους καθώς και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου.

  1. Επιπρόσθετα, σας αποστέλνεται, σε ηλεκτρονική μορφή, το αρχείο excel που πρέπει να συμπληρώνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου, όταν παρουσιάζεται επιβεβαιωμένο κρούσμα στη σχολική μονάδα. Σχετικές οδηγίες για τη διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολική μονάδα έχουν αποσταλεί στις σχολικές μονάδες μέσω της εγκυκλίου με αρ. φακ.: 21.11.06.6/3 και ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020.
  2. Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 σε σχολικές μονάδες, καθώς και για άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ http://www.moec.gov.cv/covid 19.html.
  3. Επισημαίνεται ότι, λόγω του ότι οι οδηγίες, ανά το παγκόσμιο, αλλάζουν στη βάση των νέων επιστημονικών δεδομένων, στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ http://www.moec.gov.cv/covid 19.html βρίσκονται αναρτημένες απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που το ΥΠΠΑΝ λαμβάνει από τις Διευθύνσεις των σχολείων. Το σχετικό αρχείο με τις ερωτήσεις-απαντήσεις μπορεί, εύκολα, να τυγχάνει επικαιροποίησης όποτε προκύπτει διαφοροποίηση στις διαδικασίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Ιστότοπος για "Ενημερωνόμαστε για τον Κορωνοϊό (Covid-19)"

    (Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης)
    για Γενικό Διευθυντή

Κοιν. : Δ.Μ.Γ.Ε.

: Δ.Δ.Ε.

: Γ.Ε.Δ.Ε., Γ.Ε.Μ.Ε., Γ.Ε.Τ.Ε : Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Π.Ο.Ε.Δ., Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1510