Νέα εγκύκλιος: Έλεγχος με Rapid Test για εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές/μαθήτριες


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής
και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Έλεγχος ταχείας διάγνωσης (Rapid Test) για εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές/μαθήτριες

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2021, διευκρινίζεται ότι τα έντυπα γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων τα οποία προσκομίζουν οι μαθητές/μαθήτριες για τη διενέργεια του τεστ θα ισχύουν για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να προσκομίζεται έντυπο συγκατάθεσης κάθε εβδομάδα. Η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων πρέπει να φυλάσσεται από το σχολείο.

  1. Σημειώνεται ότι πρέπει να γίνεται συνεννόηση μεταξύ της Διεύθυνσης του σχολείου και του συνεργείου της κινητής μονάδας για τα παιδιά που έχουν προσκομίσει συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα, ώστε να μην χρειάζεται να δίνονται οι συγκαταθέσεις στα συνεργεία των κινητών μονάδων δειγματοληψίας από τους/τις μαθητές/μαθήτριες.
  2. Η Διεύθυνση κάθε σχολείου πρέπει να ενημερώσει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ριών για την ημέρα και ώρα των εβδομαδιαίων ελέγχων και για το γεγονός ότι η γραπτή συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων θα ισχύει για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία.

(Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης)

για Γενικό Διευθυντή

Κοιν.: Π.Λ.Ε.
Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.
Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2647