Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου rapid test σε μαθητές/τριες και προσωπικό Λυκείων και Τεχνικών


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Λυκείων και ΤΕΣΕΚ

Θέμα: Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε μαθητές/μαθήτριες και προσωπικό Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας αποστείλω το πρόγραμμα διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο σχολείο σας από μονάδα δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας για την εβδομάδα 16-19/3/2021.

  1. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για μικρές διαφοροποιήσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, θα ενημερωθείτε έγκαιρα. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο έλεγχος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την καθορισμένη ημέρα στο σχολείο σας, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε έγκαιρα το Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ (στα τηλέφωνα 22800651/652/907), ώστε να γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές του προγράμματος από το Υπουργείο Υγείας.
  2. Υπενθυμίζεται το περιεχόμενο της ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 4/3/2021 (αρ. εγκυκλίου στο διαδίκτυο ypp 11929) σύμφωνα με την οποία τα έντυπα γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων τα οποία προσκομίζουν οι μαθητές/μαθήτριες για τη διενέργεια του τεστ θα ισχύουν για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να προσκομίζεται έντυπο συγκατάθεσης κάθε εβδομάδα. Η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων πρέπει να φυλάσσεται από το σχολείο. Πρέπει να γίνεται συνεννόηση μεταξύ της Διεύθυνσης του σχολείου και του συνεργείου της κινητής μονάδας για τα παιδιά που έχουν προσκομίσει συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα, ώστε να μην χρειάζεται να δίνονται οι συγκαταθέσεις στα συνεργεία των κινητών μονάδων δειγματοληψίας από τους/τις μαθητές/μαθήτριες.
    Πρόγραμμα

(Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης)

για Γενικό Διευθυντή

Κοιν.: Π.Λ.Ε.
Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης : Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1154