Κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καί Κατάρτισης

Θέμα: Κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΥΠΠΑΝ ημερομηνίας 6 Μαρτίου 2020 σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τις αποστολές σχολείων στο εξωτερικό, με βάση την οποία τα σχολεία κλήθηκαν να μην πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αποστολή στο εξωτερικό για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

2. Η επιδημιολογική εικόνα των Κρατών-Μελών της ΕΕ από την έναρξη της πανδημίας δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση ταξιδιών και αποστολών στο εξωτερικό, είτε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ είτε στο πλαίσιο άλλων διοργανώσεων για το υπόλοιπο της περσινής χρονιάς (2019-2020) και καθόλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2020-2021).

3. Οι νεότερες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία στα Κράτη-Μέλη επιτρέπουν κατά την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2021 την πραγματοποίηση μόνο προγραμματισμένων ατομικών κινητικοτήτων των εκπαιδευτικών, νοουμένου ότι δεν επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και υπάρχει η ευχέρεια για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη χώρα υποδοχής όσο και κατά την επιστροφή τους στην Κύπρο. Νοείται ότι οι εκπαιδευτικοί που προγραμματίζουν κινητικότητες κατά την περίοδο αυτή, θα πρέπει να παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και να συμμορφώνονται αναλόγως.

Λόγω της ρευστότητας των επιδημιολογικών δεδομένων των Κρατών-Μελών της ΕΕ, νέες οδηγίες θα εκδοθούν από το ΥΠΠΑΝ για όλες τις κινητικότητες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                      Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης                       Δρ Μάριος Στυλιανίδης

Διευθυντής  Μέσης Γενικής            Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και                  Διευθυντής

Εκπαίδευσης                                      Επαγγελματικής Εκπαίδευσης               Δημοτικής Εκπαίδευσης  

                                                              και Κατάρτισης

Κοιν.: ΠΛΕ

Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










876