Πρόσκληση Συμμετοχής Σχολείων στην Εκδήλωση «European Researchers’ Night 2021» και Προκήρυξη Διαγωνισμού S-Factor


Διευθυντές/ Διευθύντριες
Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Πρόσκληση Συμμετοχής Σχολείων στην Εκδήλωση «European Researchers’ Night 2021» και Προκήρυξη Διαγωνισμού S-Factor

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) διοργανώνει την εκδήλωση «European Researchers’ Night» και τον «Διαγωνισμό S-Factor» και προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/μαθήτριες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές.

2 . Εκδήλωση «European Researchers’ Night»

2.1.    Η Εκδήλωση «European Researchers’ Night», η οποία διοργανώνεται για δέκατη πέμπτη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2005, ο θεσμός του «European Researchers’ Night» έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το φθινοπωρινό φεστιβάλ έρευνας και καινοτομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 350 πόλεις ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη.

2.2.    Στόχος της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς της έρευνας και της καινοτομίας του τόπου (Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Επιχειρήσεις, κ.ά.), είναι η καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται στη χώρα. Μέσα από την εκδήλωση, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις ερευνητικές ομάδες της Κύπρου και να γνωρίσουν το έργο τους.

2.3.    Λόγω της πανδημίας, η φετινή εκδήλωση με τίτλο «ENGAGE - European researchers’ Night in Cyprus, the diGitAl and Green agE» και κεντρικό θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή, θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακή μορφή. Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και στόχο έχει την ενημέρωση της νέας γενιάς για τις ερευνητικές δραστηριότητες στη χώρα και τη σημασία της έρευνας και καινοτομίας σε καθημερινές εφαρμογές, μέσα από διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

3.    «Διαγωνισμός S-Factor»

3.1.     Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και απευθείας μετάδοση μέσω της πλατφόρμας της εκδήλωσης ο «Διαγωνισμός S- Factor». Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation και έχει ως στόχο να προκαλέσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες Γ υμνασίων και Λυκείων να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό σε τρία μόνο λεπτά.

3.2.    Οι τρεις πρώτοι/ες νικητές/ριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν δωροκουπόνια από κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, στον/στην κάθε νικητή/νικήτρια της κάθε κατηγορίας θα προσφέρεται δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, 11-16 Μαρτίου 2022 με απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCEFactor Europe 2022. Οι δηλώσεις συμμετοχής καθώς και το έντυπο συγκατάθεσης του γονέα/κηδεμόνα μπορούν να συμπληρωθούν  ηλεκτρονικά στον   σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1 FAIpQLSeSuYLupQFRtpa5iwlzTgSf-Bj-Flutp- QlIvaZNmeQOUSkLw/viewform?usp=pp url, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 (μέχρι το τέλος της ημέρας).

Επισυνάπτονται χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή των σχολείων στην εκδήλωση «European Researchers’ Night 2021» (Παράρτημα 1) καθώς και αφίσα για τον «Διαγωνισμό S-Factor» (Παράρτημα 2).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










455