Εκδήλωση ενδιαφέροντος για βαθμολόγηση των Εξεταστικών Δοκιμίων των Εξετάσεων 2021 του Ν.Σ.Δ. στην Εκπαίδευση


Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη βαθμολόγηση των Εξεταστικών Δοκιμίων των Γ ραπτών Εξετάσεων 2021 του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση

 Στο πλαίσιο των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως (Αρ. 2) Νόμου του 2019 και των περί Γραπτών Εξετάσεων για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων Κανονισμών του 2017 και 2019, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολείων σας ότι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ανάληψη καθηκόντων βαθμολόγησης των εξεταστικών δοκιμίων των Γραπτών Εξετάσεων 2021 του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 28 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι για τις εν λόγω εξετάσεις θα λειτουργήσει ένα Βαθμολογικό Κέντρο στη Λευκωσία και η βαθμολόγηση θα πρέπει να πραγματοποιείται σε μη εργάσιμο χρόνο.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για την ανάληψη καθηκόντων βαθμολογητή/βαθμολογήτριας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (www.moec.gov.cy) από την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 και η ώρα 12:00 το μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021 και η ώρα 12:00 το μεσημέρι. Στον πιο κάτω πίνακα παρουσιάζονται τα αντικείμενα εξέτασης για τις Γραπτές Εξετάσεις 2021 του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ

Γνώση Ελληνικής Γλώσσας ([1])

101

Δεξιότητες - Προσχολικής

201

Δεξιότητες - Δημοτικής

301

Δεξιότητες - Μέσης

501

Ειδικός Εκπαιδευτικός (Ειδικών Μαθησιακών, Νοητικών, Λειτουργικών και Προσαρμοστικών Δυσκολιών)

410

Ειδικός Εκπαιδευτικός (Εργοθεραπείας)

413

Ειδικός Εκπαιδευτικός (Λογοθεραπείας)

411

Ειδικός Εκπαιδευτικός (Φυσιοθεραπείας)

412

Δασκάλων - Ελληνικά

310

Δασκάλων - Μαθηματικά

311

Νηπιαγωγών

210

Αγγλικών

521

Βιολογίας

520

Γαλλικών

522

Εμπορικών/Οικονομικών - Οικονομικά/Πολιτική Οικονομία

527

Εμπορικών/Οικονομικών - Λογιστική

525

Εμπορικών/Οικονομικών - Εμπορικά/Μάρκετινγκ

524

Εμπορικών/Οικονομικών - Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

526

Θρησκευτικών

510

Μαθηματικών

517

Μουσικής

529

Οικιακής Οικονομίας

534

Πληροφορικής/Επιστήμης Η.Υ.

530

Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

531

Σχεδιασμού και Τεχνολογίας

532

Τ έχνης

536

Φιλολογικών - Νέα Ελληνικά/Γλώσσα - Λογοτεχνία

513

Φιλολογικών - Αρχαία

515

Φιλολογικών - Λατινικά

514

Φιλολογικών - Ιστορία

516

Φυσικής

518

Φυσικής Αγωγής

528

Χημείας

519

Ηλεκτρολογίας (Γενική)

616

Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

619

Μηχανολογίας (Γενική)

621

Ξενοδοχειακών (Μαγειρική)

625

Ξενοδοχειακών (Τραπεζοκομία)

626

Κομμωτική

636

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο για το αρχείο τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα αποστείλει αυτόματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο επιβεβαίωση υποβολής αίτησης, στην οποία θα αναγράφεται ο «Κωδικός Αίτησης».

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες για την ανάληψη καθηκόντων βαθμολογητών/βαθμολογητριών θα πρέπει να ανήκουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:

α. Μέλη των Ομάδων Θεματοθετών κάθε ειδικότητας β. Επιθεωρητές/Επιθεωρήτριες του Υ.Π.Π.Α.Ν. της οικείας ειδικότητας γ. Διευθυντές/Διευθύντριες ή Βοηθοί Διευθυντές/Διευθύντριες Α' ή Βοηθοί Διευθυντές/Διευθύντριες ή Εκπαιδευτικοί/Εκπαιδευτές της οικείας ειδικότητας δημόσιων σχολείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι/ες κατέχουν μόνιμη οργανική θέση και έχουν διδάξει το υπό βαθμολόγηση γνωστικό αντικείμενο τουλάχιστον για 5 έτη.

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες βαθμολογητές/βαθμολογήτριες δεν πρέπει να έχουν μέχρι 4ου βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με υποψήφιο/α που θα παρακαθίσει στις Γραπτές Εξετάσεις 2021 του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο εξέτασης. Οι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες θα κληθούν να υπογράψουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση πριν από την έναρξη της διαδικασίας βαθμολόγησης.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους περί Γραπτών Εξετάσεων για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων Κανονισμούς του 2017 και 2019, οι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες δεν πρέπει να είναι ιδιοκτήτες/ιδιοκτήτριες

Φροντιστηρίων ή άτομα που έχουν συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού με ιδιοκτήτες/ιδιοκτήτριες Φροντιστηρίων, στα οποία διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνονται στις πιο πάνω Εξετάσεις. Επίσης, οι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες απαγορεύεται να διδάσκουν σε Φροντιστήρια μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων στα γνωστικά αντικείμενα των συγκεκριμένων εξετάσεων ή και να έχουν συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού, οι οποίοι διδάσκουν σε Φροντιστήρια αυτά τα γνωστικά αντικείμενα.

(Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου) Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης

(Δρ Κυπριανός Λούης) Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης) Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

(Δρ Μάριος Στυλιανίδης) Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

[1] Η βαθμολόγηση θα γίνει από την ειδικότητα των Φιλολόγων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1692