Επιμορφωτικό σεμινάριο για αξιοποίηση της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στην τυπική μάθηση για εκπαιδευτικούς


Διευθυντές/Διευθύντριες
Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την αξιοποίηση της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στην τυπική μάθηση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (NGO Support Centre), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για την αξιοποίηση της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στην τυπική μάθηση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο του προγράμματος GEAR (Global Education Alliances and Resources) Cyprus. Το πρόγραμμα GEAR Cyprus στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και γνώσεων για την πρακτική εφαρμογή της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση για τον σημαντικό της ρόλο για την επίτευξη της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το iLegend II, μια Κοινή Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Μαίου 2022, από τις 8:30 μέχρι τις 11:00, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία (αίθουσα Π213).

Το σεμινάριο βασίζεται στο περιεχόμενο του διαδικτυακού εγχειριδίου που εκδίδει το πρόγραμμα GEAR Cyprus, για την πρακτική εφαρμογή της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στο σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον. Η Παγκόσμια Εκπαίδευση έχει στόχο να αφυπνίσει τα άτομα για να διεκδικήσουν έναν κόσμο δικαιότερο, έναν κόσμο ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του εγχειριδίου σε εκπαιδευτικούς, ως ένας εύχρηστος οδηγός προς την αξιοποίηση της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης και την εφαρμογή της σε διάφορα μαθησιακά περιβάλλοντα. Η επιμόρφωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από τη θεωρία και τη μεθοδολογία της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης και πρακτικά παραδείγματα δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε μαθητές/μαθήτριες. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

Στους/Στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, μέχρι τις 2 Μαΐου 2022. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://mvprofile.pi.ac.cy.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 3 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στον COVID-19.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22875099 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@ngo-sc.org, semeli@ngo-sc.org.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης
Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 

 

 

 

Κοιν,: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας

Π.Ο.Ε.Δ., Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










722