Τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι rapid test του Υπ.Υγείας σε σχολικές μονάδες στις επαρχίες


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δημοτικής,
Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας σε σχολικές μονάδες σε όλες τις επαρχίες    

      Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 31/8/2022, πληροφορείστε ότι το Υπουργείο Υγείας θα διενεργεί τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές/μαθήτριες σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, σε όλες τις επαρχίες, με κινητές μονάδες δειγματοληψίας.

  1. Σε περίπτωση που το σχολείο σας επιλεγεί για διενέργεια οργανωμένου δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος, θα λάβετε σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Υγείας έγκαιρα, ώστε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες. 
  2. Σημειώνεται ότι η διενέργεια του τεστ είναι προαιρετική και θα γίνεται σε όσους/ες μαθητές/μαθήτριες θα προσκομίσουν, υπογεγραμμένο από τον/τη γονέα/κηδεμόνα τους, το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες και όπως ενθαρρύνετε τους/τις μαθητές/μαθήτριες του σχολείου σας να συμμετέχουν στους ελέγχους, ώστε να αποτυπώνεται η επιδημιολογική εικόνα των σχολείων. Το συνημμένο έντυπο συγκατάθεσης θα πρέπει να δοθεί σε όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες, ώστε να υπογραφεί από τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που θα συμμετέχουν στους ελέγχους και να επιστραφεί στο σχολείο.
  3. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο πρέπει να έχει φυλαγμένα τα έντυπα συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/ριών για όλη τη σχολική χρονιά 2022-2023, αφού τα έντυπα γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων τα οποία θα προσκομίσουν οι μαθητές/μαθήτριες για τη διενέργεια του τεστ θα ισχύουν για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία.

    Έντυπο Συγκατάθεσης - Δημοτική Εκπαίδευση
    Έντυπο Συγκατάθεσης - Μέση Εκπαίδευση
    Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου 31/8/2022

    Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
    Προϊστάμενος Γραφείου  Πολιτικής Άμυνας
    Ασφάλειας και Υγείας



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










978