Διεθνής Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας 2023 English Language Olympiad (ELO)


Διευθυντές/ντριες Εξαταξίων
Γυμνασίων, και Ιδιωτικών Σχολείων

Θέμα: Διεθνής Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας 2023 English Language Olympiad (ELO)

To Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα συμμετέχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αγγλικής γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στο HashemiteKingdomτης Ιορδανίας μεταξύ 11/5/2023 - 13/5/2023.

Σκοπός της Ολυμπιάδας είναι η ανάπτυξη της γλωσσικής δεξιότητας των μαθητών/μαθητριών στην Αγγλική σε ποικίλα περιβάλλοντα, η ενθάρρυνση της εμπλοκής τους στην παγκόσμια κοινότητα και η εύρεση του κοινού παρονομαστή των διαφορετικών πολιτισμών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα έχουν τα Γυμνάσια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα έχουν οι μαθητές/μαθήτριες των Γυμνασίων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν την Αγγλική ως μητρική τους γλώσσα.

Δήλωση συμμετοχής:

Τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Ολυμπιάδα πρέπει να ακολουθήσουν τα πιο κάτω βήματα:

  • Να συμπληρώσουν τη Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή (Παράρτημα 1)

και να την αποστείλουν ταχυδρομικά μέχρι την Παρασκευή, 20/12/2022 στη Διεύθυνση: Δρ Κατερίνα Κωνσταντινίδη-Βλαδιμήρου, Επιθεωρήτρια Α’ Μέσης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας, Γραφείο ΓΕΜΕ, Γωνία Κίμωνος & Θουκυδίδου, Ακρόπολη 1434, Λευκωσία.

  • Να σχηματίσουν ομάδα με πέντε (5) μαθητές/μαθήτριες και τα ονόματα των μαθητών/μαθητριών να αναφέρονται στη Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας. Να αναφέρεται επίσης το ονοματεπώνυμο του/της εκπαιδευτικού υπεύθυνου/ης για τον Διαγωνισμό (Παράρτημα 1).
  • Οι ομάδες των πέντε (5) μαθητών/μαθητριών από κάθε σχολείο που θα δηλώσει συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας, θα λάβουν μέρος σε Διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει το σχολείο που θα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα στην Ιορδανία. Ακολουθούν πληροφορίες για τον Διαγωνισμό.

Θέμα Διαγωνισμού: SOCIAL MEDIA

Περιεχόμενο Διαγωνισμού:

Η ομάδα των πέντε (5) μαθητών/μαθητριών θα σχεδιάσει και πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

  1. Theatrical performance
  2. Project
  3. Community service

Υποβολή εργασίας:

Οι δραστηριότητες των μαθητών/μαθητριών πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση που αναφέρεται πιο πάνω μέχρι την Παρασκευή, 10/2/2023.

  1.   Theatricalperformance: Οι μαθητές/μαθήτριες θα παίξουν θεατρικό δρώμενο διάρκειας 7 λεπτών με το θέμα της Ολυμπιάδας: Social media. Το θεατρικό δρώμενο θα σταλεί σε μορφή γραπτού λόγου και οπτικοακουστικού υλικού.
  2.   Project: Οι μαθητές/μαθήτριες θα εκπονήσουν μια συνθετική εργασία (project) μικρού μεγέθους για ένα θέμα που αφορά στα κοινωνικά μέσα (π.χ. ιδέα, πρόβλημα και δημιουργική λύση προβλήματος). Θα γίνει παρουσίαση του project σε PowerPoint Presentation διάρκειας 7 λεπτών.
  3.   Communityservice: Οι μαθητές/μαθήτριες θα εμπλακούν σε εθελοντική δράση σχετική με το θέμα της Ολυμπιάδας (Social media) στην κοινότητά τους. Η δράση θα σταλεί σε οπτικοακουστική μορφή διάρκειας 7 λεπτών.

Αξιολόγηση εργασιών:

Οι εργασίες των ομάδων των σχολείων που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα αξιολογηθούν στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων (π.χ. παρουσίαση εργασίας, περιεχόμενο, οργάνωση, καινοτομία, συνεργασία) από κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό

Η ομάδα των μαθητών/μαθητριών που θα εξασφαλίσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Διαγωνισμού. Μόνο μια (1) ομάδα θα επιλεγεί, γιατί μόνο ένα (1) σχολείο από την Κύπρο μπορεί να συμμετέχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας.

Διεθνής Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας:

Η ομάδα νικητής και ο/η εκπαιδευτικός υπεύθυνος/η για τον Διαγωνισμό θα συμμετέχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας, που θα πραγματοποιηθεί στο Hashemite Kingdomτης Ιορδανίας από11/5/2023 μέχρι 13/5/2023.

Οι μαθητές/μαθήτριες που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα, θα κληθούν να

  • παρουσιάσουν τις δράσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από Eπιτροπή που θα διαμορφωθεί από τους διοργανωτές της Ολυμπιάδας. Ένα σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης είναι η ομαδική εργασία, επικοινωνία, συνεργασία (Τeamwork).
  • απαντήσουν σε ένα (1) Τεστ Αγγλικής Γλώσσας (EnglishLanguageTest).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε:

να διαβάσετε τις οδηγίες για την Ολυμπιάδα (Παράρτημα 2)

να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ELO.international ή/και να επικοινωνήσετε: Tel. 00962799005044

Email address: INFO@ELO.INTERNATIONAL

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Δρ. Κυπριανός Δ. Λούης

Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










698