Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «EDUCABILITY» Final Conference:


«Building the Capacity of Educators & Librarians in Information Literacy»

Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Θέμα: Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα “EDUCABILITY Final Conference: Building the Capacity of Educators & Librarians in Information Literacy”

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), διοργανώνουν συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, μεταξύ 8:00 – 16:00, στο Ξενοδοχείο Πεύκος, στη Λεμεσό. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Educability “Building the Capacity of Educators and Librarians in Information Literacy”, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα από Ελλάδα, Ισπανία και Σερβία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία και η δωρεάν διάθεση μέσω της πλατφόρμας Moodle, μαθημάτων πληροφοριακής παιδείας σε έξι διαφορετικές θεματικές: Critical Literacy, Digital Literacy, Mobile Literacy, Media Literacy, Data Literacy και Sustainability Literacy. Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος διεξήχθη βιβλιογραφική ανασκόπηση και έρευνα «Delphi study» στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα προσφερθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους και εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αποσκοπεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσει ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο. Οι κύριοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι η κυρία Ειρήνη Ανδριοπούλου (Τμήμα Μελετών, Έρευνας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ) και ο κύριος Francisco Javier García Marco (University of Zaragoza, Spain). Το πρόγραμμα του συνεδρίου επισυνάπτεται.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εγγραφούν στο συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», με την έγκριση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας τους, μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Σχετικές οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Διαχείριση προφίλ» (https://myprofile.pi.ac.cy). Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 20/2/2023.

Όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου θα μπορούν να παραλάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

Δρ Έλενα Χατζηκακού

Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 

 

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










715