Διεξαγωγή Ημερίδας με τίτλο «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές»


Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής,
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Θέμα: Διεξαγωγή Ημερίδας με τίτλο «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με το EUROPE-DIRECT Λάρνακας (https://eudirectlarnaca.eu/) και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνουν Ημερίδα, με τίτλο «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Λιβαδιών στη Λάρνακα, μεταξύ των ωρών 8:30–12:30. Σημειώνεται ότι η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου, η οποία και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στόχος της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ημερίδας, θα δοθεί η ευκαιρία στους/στις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να θέσουν τους προβληματισμούς τους. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα είναι παιδιά από την επαρχία Λάρνακας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - European Parliament Ambassador School Programme (EPAS) EP Ambassadors».

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κώστας Φάντη. Μετά την κεντρική εισήγηση, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να υποβάλει τα ερωτήματά του. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Europe Direct Δήμου Λάρνακας, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), καθώς και σχολική ψυχολόγος.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται στο Παράρτημα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα πρέπει, με την έγκριση της διεύθυνσης του σχολείου τους, να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη διεύθυνση http://www.pi- eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», από τη Δευτέρα 3 Απριλίου, μέχρι την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των ενδιαφερομένων. Σχετικές οδηγίες για την επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Διαχείριση προφίλ» (https://myprofile.pi.ac.cy/).

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 2 Μαΐου 2023. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα μπορούν να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους/τις λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κα Νάσια Στεφάνου (τηλ. 22402426, ηλ. διεύθυνση stephanou.n@cyearn.pi.ac.cy), κο Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (τηλ. 22402350, ηλ. διεύθυνση papageorgiou.c@cyearn.pi.ac.cy) και κα Μαρία Παπαμιχαήλ (τηλ. 222402346, ηλ. διεύθυνση papamichael.m@cyearn.pi.ac.cy).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Έλενα Χατζηκακού Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










596