Διεξαγωγή Ημερίδας για την Επαγγελματική Μάθηση: Οι εκπαιδευτικοί ως επαγγελματίες και η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων,
Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Διεξαγωγή Ημερίδας για την Επαγγελματική Μάθηση με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί ως επαγγελματίες και η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο οργανώνει την ετήσια Ημερίδα για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί ως επαγγελματίες και η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, από τις 08:30 μέχρι τις 13:15.

Το περιεχόμενο της φετινής Ημερίδας επικεντρώνεται στην ανάδειξη του ρόλου των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία επαγγελματικών κοινοτήτων μάθησης, οι οποίες επιδιώκουν τη βελτίωση της μάθησης εκπαιδευτικών και παιδιών. Εστιάζει, επίσης, στον ρόλο των συντονιστών/συντονιστριών των επαγγελματικών κοινοτήτων μάθησης στο σχολείο. Στην Ημερίδα θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Κεντρικός εισηγητής για το θέμα του/της εκπαιδευτικού ως επαγγελματία θα είναι ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα παρουσιάσει το εγχείρημα της δημιουργίας και βιωσιμότητας επαγγελματικών κοινοτήτων μάθησης στην Κύπρο. Στα παράλληλα εργαστήρια θα παρουσιαστούν σύντομα, από τους/τις Συντονιστές/Συντονίστριες των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Υποστήριξης της Επαγγελματικής Μάθησης, αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) και θα ακολουθήσουν ομαδικές εργασίες και συζήτηση. Το προκαταρκτικό πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται.

Στην Ημερίδα μπορούν να παραστούν μέχρι δύο (2) εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα πρέπει, με την έγκριση της διεύθυνσης του σχολείου τους, να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», από τη Δευτέρα 24 Απριλίου, μέχρι τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιλέξουν το εργαστήριο που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των ενδιαφερομένων. Σχετικές οδηγίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Διαχείριση προφίλ» (https://myprofile.pi.ac.cy). Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 9 Μαΐου 2023. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα μπορούν να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi- eggrafes.ac.cy), στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση epaggelmatikimathisi@cyearn.pi.ac.cy

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Έλενα Χατζηκακού Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Κοιν.: ΠΛΕ, Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


587