Εγκύκλιος ΥΠΑΝ για κατευθυντήριες οδηγίες του Υπ. Υγείας και μέτρα πρόληψης για ιογενείς λοιμώξεις


-   Πρυτάνεις Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων
-   Διευθυντές Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Εκπαίδευσης
-   Διευθυντές και Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Εκπαίδευσης
-   Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και μέτρα πρόληψης για ιογενείς λοιμώξεις

 Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επισυνάπτονται οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για ιογενείς λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένης και της νόσου COVID-19) για ενημέρωση του προσωπικού, των γονέων/κηδεμόνων και των μαθητών/ριών, φοιτητών/ριών του σχολείου/εκπαιδευτικού σας ιδρύματος.

Λόγω του ότι η πανδημία COVID-19, μετά από απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία, δεν επιβάλλεται η χρήση οποιωνδήποτε επιπλέον μέτρων για τη νόσο COVID-19, πέρα από τους συνήθεις κανόνες υγιεινής και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ισχύουν για όλες τις ιογενείς λοιμώξεις.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων,
  • η καλή υγιεινή των χεριών,
  • η σχολαστική καθαριότητα των χώρων,
  • η αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους,
  • η τήρηση αποστάσεων (σε κλειστούς χώρους).
    Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση, δεν θα ισχύσουν οποιαδήποτε Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης.

    Σημειώνεται ότι έχει επικαιροποιηθεί, αναλόγως, η ιστοσελίδα COVID-19 του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (http://www.moec.gov.cy/covid_19.html). Σε περίπτωση διαφοροποίησης των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, οι Διευθύνσεις των σχολείων και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης θα ενημερώνονται με εγκύκλιες οδηγίες, μέσω της ιστοσελίδας COVID-19 του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (http://www.moec.gov.cy/covid_19.html).

    Κατευθυντήριες Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
 Προϊστάμενος Γραφείου Πολιτικής Άμυνας,
Ασφάλειας και Υγείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1018