Διεξαγωγή σειράς διαλέξεων από τον Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Θέμα: Διεξαγωγή σειράς διαλέξεων από τον Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), (το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και την έδρα UNESCO για τη Διά Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Frederick, διοργανώνει σειρά διαλέξεων, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων και σε μαθητές/μαθήτριες, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Εισηγητής θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος θα μιλήσει για θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ακροατήριο

Τίτλος διάλεξης

Ημερομηνία/Ώρα διεξαγωγής

Χώρος διεξαγωγής

Εκπαιδευτικοί (όλων των βαθμίδων) και ευρύ κοινό

Μιλώντας «Με τη γλώσσα για τη γλώσσα» στην ποίηση: Ελύτης, Δημουλά, Μόντης

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023

19.00 - 20.30

Πανεπιστήμιο Frederick,
Λεμεσός

Εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης

Διδάσκοντας τη γλώσσα στο σχολείο: Βασικές έννοιες για την κατανόηση της λειτουργίας της γλώσσας

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023

10.00 – 12.00

Πανεπιστήμιο Frederick,
Λευκωσία

Εκπαιδευτικοί Μέσης
Εκπαίδευσης

«Ζούμε στο βασίλειο του ρήματος». Μια άλλη πρόταση για τη διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

9.30 – 11.30

Πανεπιστήμιο Frederick,
Λεμεσός

Μαθητές και μαθήτριες Α - Γ’ Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Επαναφέροντας                                        «Τα ερωτήματα» στη διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο: Αναζήτηση της ουσίας της γλώσσας με διάλογο

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

10.00 – 12.00

Πανεπιστήμιο Frederick,
Λευκωσία

Αναφορικά με την εκδήλωση σε απογευματινό χρόνο (14/9/2023), μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι/όσες εκπαιδευτικοί επιθυμούν από κάθε σχολείο, μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού, στο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται πιο κάτω.

Στις διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν σε πρωινό χρόνο (15/9/2023 και 18/9/2023), μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και δύο εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης από κάθε σχολείο. Στη διάλεξη προς τους/τις μαθητές/μαθήτριες (19/9/2023), μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή 10-12 μαθητές/μαθήτριες από κάθε σχολείο, με τη συνοδεία μέχρι και δύο εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τις διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του λογαριασμού του σχολείου, με ευθύνη του/της Διευθυντή/Διευθύντριας κάθε σχολείου, στο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy) στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», από τη Δευτέρα, 4/9/2023 μέχρι την Παρασκευή, 8/9/2023. Στον πιο πάνω σύνδεσμο, θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης (π.χ. αλλαγές στα ονόματα εκπαιδευτικών) μέχρι την Παρασκευή, 8/9/2023, ώρα 15:00 και όχι αργότερα. Σημειώνεται ότι κατά τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα κληθούν να επιλέξουν και τη διάλεξη, την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν κάθε διάλεξη θα μπορούν να παραλάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», μετά την ολοκλήρωση των διαλέξεων.

Δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μπορούν να λάβουν μέρος, διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα δήλωσης της συμμετοχής. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες όπως ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Έλενα Χατζηκακού Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Κοιν.: ΠΛΕ, Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2365