Εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους


Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής
και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Θέμα: Εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων οργανώνουν, με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Λακατάμειας, Έκθεση με τίτλο: «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», την Πέμπτη και Παρασκευή, 14 και 15 Νοεμβρίου 2024, στον χώρο εκδηλώσεων «Pavilion», στη Λακατάμεια.

Σκοπός της Έκθεσης είναι η γνωριμία και η ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών/μαθητριών μας για τους εκτοπισμένους δήμους και τις εκτοπισμένες κοινότητές μας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μέχρι δύο τμήματα από τα σχολεία που θα δηλώσουν εκ των προτέρων το ενδιαφέρον τους, στην 1η, 2η ή 3η επιλογή, σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024

1η επιλογή

8:00 – 9:30

1η επιλογή

8:00 – 9:30

2η επιλογή

9:30 – 11:00

2η επιλογή

9:30 – 11:00

3η επιλογή

11:00 – 12:30

3η επιλογή

11:00 – 12:30

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, με έγκριση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας, μέσω του λογαριασμού του σχολείου τους, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi- eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής

υποβολής της δήλωσης. Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2024.

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024, στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Αντικατοχική Εκδήλωση στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής
Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Γιώργος Κουτσίδης Αναπλ. Διευθυντής Μέσης Γενικής  Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Έλενα Χατζηκακού Διευθύντρια
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










165