Μεγάλη διάκριση για τη Σχολή Κωφών στον διαγωνισμό το Junior Achievement Cyprus


Η Σχολή Κωφών κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του διαγωνισμού «Company of the Year 2021»  για το Junior Achievement Cyprus, ο οποίος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στο Royal Palace στη Λευκωσία.  Στον τελικό, προκρίθηκαν δέκα (10) από τις σαράντα πέντε (45) μαθητικές εταιρείες που συμμετείχαν στην αρχική φάση.

Η μαθητική εταιρεία της Σχολής, SignPocket, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό λεξικό της Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας (ΚΝΓ), με στόχο την επικοινωνία μεταξύ Κωφών* και ακουόντων.  Η μαθητική εταιρεία απαρτίζεται από τους μαθητές και τις μαθήτριες Αριάνα Ντιν, Γαβριέλα Τιμοθέου, Χρίστο Μαρτασίδη και Χρύση Τσίγγη. Οι συντονίστριες-εκπαιδευτικοί ήταν η κ. Αθηνά Νεοφύτου και η κ. Μύρια Ιωάννου. Μέντορας ήταν η Ζήνα Βαρδάκη από την Astro Bank και Τεχνική Μέντορας η κ. Βάσω Κωνσταντίνου.  Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Διερμηνέως της ΚΝΓ της Σχολής Κωφών κ. Θέκλας Ελευθερίου για την επιτυχία του έργου, καθώς και των ενήλικων Κωφών συνεργατών της μαθητικής εταιρείας για τη σημαντική ανατροφοδότησή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του λογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου για την επιτυχή επικοινωνία ανάμεσα σε ακούοντες και Κωφούς, προσέφερε ευγενή χορηγία για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εφαρμογής, που θα μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε οποιοδήποτε κινητό τύπου Android.

 

*Η λέξη «Κωφός» χρησιμοποιείται για τα άτομα που συμμετέχουν στην Κοινότητα των Κωφών και χρησιμοποιούν την ΚΝΓ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5117