Οι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πιέσεις από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψουν στις τάξεις


Προστίθενται στον κατάλογο με τους εργαζόμενους ουσιαστικής σημασίας.

Οι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί προστέθηκαν σε έναν κατάλογο συμβουλευτικού χαρακτήρα με τους εργαζομένους ουσιαστικής σημασίας, καθώς αντιμετωπίζουν πιέσεις από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψουν στις τάξεις, μολονότι τα συνδικάτα τους αμφισβητούν τις αποφάσεις να επανέλθουν στην διδασκαλία με φυσική παρουσία εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

Το βοηθητικό προσωπικό των τάξεων και οι διευθυντές προστέθηκαν και αυτοί στον επικαιροποιημένο κατάλογο με τους εργαζομένους ζωτικής σημασίας, στον οποίο περιλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής, σύμφωνα με υπόμνημα που εκδόθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σκοπός του καταλόγου αυτού είναι να βοηθήσει τους πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους "να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους και τις κοινωνίες τους καθώς συνεχίζουν το άνοιγμα με μια σταδιακή προσέγγιση", αναφέρεται στο υπόμνημα που εξέδωσε η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας και υποδομών του υπουργείου.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη "για να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργιών που είναι κρίσιμες για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, όπως και η οικονομική και εθνική ασφάλεια".

Ο κατάλογος αυτός έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και "δεν είναι ούτε θα πρέπει να θεωρείται ομοσπονδιακή οδηγία ή πρότυπο", προστίθεται στο υπόμνημα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ασκεί όλο το καλοκαίρι μεγάλες πιέσεις για να ξαναρχίσουν τα μαθήματα στις ΗΠΑ το νέο ακαδημαϊκό έτος με φυσική παρουσία, μολονότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε κάποιες από τις πολυπληθέστερες περιοχές της χώρας και αυτό έχει οδηγήσει περιοχές να ξαναρχίσουν το φθινόπωρο διαδικτυακά μαθήματα ή τουλάχιστον κάποια από αυτά να γίνονται μέσω ίντερνετ.

Οι εκπαιδευτικοί στην Φλόριντα και την Άιοβα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων σε αυτές τις πολιτείες, ενώ εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις και απειλήσει με απεργίες αν τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στις τάξεις το φθινόπωρο. Ορισμένα σχολεία που άρχισαν μαθήματα στην Τζόρτζια και τη Νεμπράσκα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη διδασκαλία με φυσική παρουσία την περασμένη εβδομάδα λόγω εξάρσεων της COVID-19.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


708