Βερόνικα Γκριμ: Κλείσιμο των σχολείων θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στις μελλοντικές προοπτικές των νέων


Η Βερόνικα Γκριμ, μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Οικονομική Ανάπτυξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας  (Επιτροπή σοφών), συστήνει να μην κλείσουν τα σχολεία, για παιδαγωγικούς και οικονομικούς λόγους, εκτός αν υπάρξει έξαρση. 

«Το κλείσιμο των σχολείων θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στις μελλοντικές προοπτικές των νέων. Οι μαθητές ανταποκρίνονται πολύ διαφορετικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ανταπόκρισή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο εξοικειωμένο είναι το σπίτι τους με την εκπαίδευση, εάν υπάρχει χώρος για μελέτη και αν υπάρχει ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός. Κατά συνέπεια, η ψαλίδα στην εκπαιδευτική ισότητα θα διευρυνόταν ακόμη περισσότερο εάν τα σχολεία θα έπρεπε να κλείσουν ξανά σε όλη την επικράτεια», δήλωσε σήμερα η οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης-Έρλανγκεν στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) ). 

Πρόσθεσε δε πως «Όταν τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστά, πολλοί εργαζόμενοι είναι διαθέσιμοι στην επιχείρηση που εργάζονται μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη». 

Η οικονομολόγος, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα η οποία έγινε μέλος της εν λόγω Επιροπής σοφών, δεν αποκλείει ωστόσο εντελώς το νέο κλείσιμο σχολείων. «Εάν δεν είναι πλέον δυνατόν να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, τότε πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι πριν ώστε να βοηθηθούν όλοι οι μαθητές ούτως ώστε να είναι σε θέση να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας», όπως είπε.

Πηγή: Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1596