Τα παιδιά μολύνονται το ίδιο όπως και οι ενήλικες - Έρευνα με μαζικά τεστ σε σχολεία της Αυστρίας


Τα παιδιά μολύνονται το ίδιο συχνά με τους ενήλικες, είναι το συμπέρασμα έρευνας που διενεργήθηκε με μαζικά τεστ σε σχολεία της Αυστρίας και προδημοσιεύεται από το περιοδικό «Der Spiegel».

«Τα σχολεία δεν αποτελούν νησί των ευλογημένων. Αν δεν τα κλείσουμε, τότε διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης Μίχαελ Βάγκνερ και τονίζει ότι θα πρέπει κατόπιν να γίνει ειλικρινής ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο των σχολείων στη μετάδοση του ιού. Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Βάγκνερ, αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον εφόσον και ο γενικός πληθυσμός εγκαταλείψει πολλές από τις καθημερινές του συνήθειες, οι οποίες θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Τα παιδιά, εξηγεί ο Αυστριακός μικροβιολόγος, αντανακλούν την επιδημιολογική κατάσταση του περιβάλλοντός τους. «Επειδή ωστόσο είναι συνήθως ασυμπτωματικά, ελέγχονται και λιγότερο με τεστ», τονίζει, υπάρχουν πιθανότατα πάρα πολλές περιπτώσεις άγνωστων και μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Προκειμένου να ρίξει φως σε αυτή ακριβώς την παράμετρο, ο κ. Βάγκνερ διεξήγαγε μαζικά τεστ σε σχολεία, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Γκρατς, του Λιντς και του Ίνσμπρουκ και μέχρι τώρα, το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι «τα παιδιά κάτω των 14 ετών μολύνονται με την ίδια συχνότητα όπως και οι δάσκαλοί τους, όπως δηλαδή οι ενήλικες».

Ανάλογες έρευνες - με παρόμοια συμπεράσματα - έχουν ως τώρα διενεργηθεί τόσο στην Βαυαρία όσο και στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠ[Ε-ΜΠΕ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA /ΑΠΕ-ΜΠΕ: Φοιτητές από διαφορετικά σχολεία πανεπιστήμια μελετούν στην πλατεία Castello στο Τορίνο της Ιταλίας, σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2020, για να διαμαρτυρηθούν για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Comments (1)

  1. M. Μιχαηλίδης:
    Dec 11, 2020 at 09:03 AM

    Δεν φαίνεται να είναι όμως αυτή η επικρατούσα άποψη στην επιστημονική κοινότητα.
    https://www.nature.com/articles/d41586-020-03496-7?utm_source=Nature+Briefing&utm_campaign=cc2a6f3f00-briefing-dy-20201210&utm_medium=email&utm_term=0_c9dfd39373-cc2a6f3f00-43870653


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


817