Ο δήμαρχος Λονδίνου ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία της Μέσης και τα τεχνικά κολέγια


Oρμώμενος από τα στοιχεία που δείχνουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο, ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει εντολή να κλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα τεχνικά κολέγια από αύριο για τις γιορτές και τον Ιανουάριο να καθυστερήσει το άνοιγμά τους. Ο κ. Καν χαρακτηρίζει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Τζόνσον «βαθιά ανησυχητικά» τα νεότερα στοιχεία, ιδίως για τα κρούσματα μεταξύ των ηλικιών 10-19 ετών.

Το αίτημά του υποβάλλεται ενώ το τοπικό δημοτικό συμβούλιο στο Γκρένιτς του ΝΑ Λονδίνου αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία στο τέλος της σημερινής διδακτικής ημέρας κατά παράβαση των εντολών του Υπουργείου Παιδείας.

Ο δήμαρχος Λονδίνου ζητά επίσης διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι και χρειάζεται να μετακινούνται.

Σημειώνει παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση καλύμματος προσώπου σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, λόγω της πολυκοσμίας ενόψει Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1718