Στην Πορτογαλία έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα δεν σταματούν να αυξάνονται


 Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την χειρότερη έξαρση της πανδημίας από την έναρξή της στην χώρα.

"Παρά την εξαιρετική προσπάθεια των σχολείων, απέναντι σε αυτή τη νέα παραλλαγή που ανιχνεύθηκε πρώτα στη Βρετανία και στην ταχύτητα της μετάδοσής της, πρέπει να ασκήσουμε προληπτικά μέτρα και να διακόψουμε όλες τις σχολικές δραστηριότητες για τις επόμενες 15 ημέρες", δήλωσε.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός αναφερόταν στην πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού που ανακαλύφθηκε στη Βρετανία, και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Πορτογαλία.

Την ίδια ώρα, η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 221 ημερήσιων θανάτων από την Covid-19, από 219 που καταγράφηκαν χθες, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται σε 9.686 από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να διαχειριστούν αυτή την έξαρση των κρουσμάτων και οι αρχές στρέφονται προς αυστηρότερα μέτρα καραντίνας, ανακοίνωσε επίσης 13.544 λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, λιγότερες από το ρεκόρ των 14.647 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα αποχωρεί από το βήμα μετά από συνέντευξη τύπου, μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών στο Παλάτι του Σάο Μπέντο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, την Πέμπτη  21 Ιανουαρίου 2021. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο σχολείων σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης για 15 ημέρες σε μια προσπάαθεια να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού - της Covid-19.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1733