Περιφερειάρχης Νάπολης: Τα περισσότερα σχολεία μας δεν θα ανοίξουν Δευτέρα, αλλά στο τέλος του μήνα


Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, σε μήνυμά του μέσω Facebook ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα σχολεία στην Καμπανία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα (όπως στην υπόλοιπη Ιταλία) αλλά στο τέλος του μηνός.

«Εκτιμώ ότι δεν θα ανοίξουμε τη Δευτέρα. Εργαζόμαστε με στόχο τη μετάθεση της ημερομηνίας επιστροφής των παιδιών στα θρανία των δημοτικών και των γυμνασίων για το τέλος του μηνός. Δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες ασφαλείας για να τα ανοίξουμε τώρα, η κατάσταση είναι οριακή», δήλωσε ο Ντε Λούκα.

«Ζητώ από τους παιδίατρους και τις οικογένειες των παιδιών να μην αναπαυθούν τις ημέρες αυτές, αλλά να δοθεί νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών. Πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια διότι μόνον το 10% των παιδιών αυτής της ηλικίας έχει εμβολιαστεί έως τώρα», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, τέλος, τόνισε ότι η απόφασή του αυτή ελήφθη έπειτα από πολλές σχετικές εκκλήσεις δημάρχων και διευθυντών σχολείων της περιφέρειάς του. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία τα σχολεία πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν στις 10 του μηνός, με αυξημένα μέτρα πρόληψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από το το Τμήμα πρωτων βοηθειών του νοσοκομείου του Παλέρμο. 7 Ιανουαρίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










16898