Αρχιεπικοπή: O εκπαιδευτικός Τεχνης προσβάλλει σαφώς τον πυρήνα άλλων δικαιωμάτων των συμπολιτών του


«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός, απέτυχε»

Ο εκπαιδευτικός απέτυχε στο έργο του, αναφέρει του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου αναφορικά με τη συζήτηση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο, πινάκων καθηγητού Τέχνης και Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Η πιο σημαντική παράμετρος του θέματος είναι ότι ο εν λόγω ‘καλλιτέχνης’ είναι εκπαιδευτικός – λειτουργός και μάλιστα από τη θέση του διοικεί σχολικές μονάδες», αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή και προσθέτει: «Ο εκπαιδευτικός, ως γνωστό, δεν μεταδίδει ξηρές και τυπικές γνώσεις, αλλά κυρίως οφείλει με το παράδειγμα και την προσωπικότητά του να διαμορφώνει το ήθος των νέων και να τους παραδίδει στην κοινωνία ως πρόσωπα με ολοκληρωμένες προσωπικότητες που σέβονται τους εαυτούς τους, τους άλλους ανθρώπους, την ιστορία και τις παραδόσεις του λαού τους».

«Στο σημείο αυτό, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός, απέτυχε,» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή σημειώνει ότι «ουδέποτε θελήσαμε να περιορίσουμε τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, ή της καλλιτεχνικής δημιουργίας οιουδήποτε», για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε ότι ο δημιουργός με τα υπό συζήτηση έργα του, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων, προσβάλλοντας σαφώς τον πυρήνα άλλων δικαιωμάτων των συμπολιτών του».

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό και ούτε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ούτε η αλήθεια της πίστεώς μας, ούτε η Εκκλησία ή ο Μακαριώτατος  μειώνονται από αυτές, ή παρόμοιες προσεγγίσεις. Εξάλλου ο Χριστός τόνισε πως «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσιν καὶ εἴπωσιν πᾶν πονηρὸν καθ` ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ» (Ματθ. 5,11)», αναφέρεται.

Κατά την Ιερά Αρχιεπισκοπή, «ο εν λόγω εκπαιδευτικός κατά τη δική του ομολογία θέλησε να προκαλέσει και να μετρήσει αντιδράσεις, επιδιώκοντας προφανώς να χαρακτηρισθεί  αντισυστημικός και να ηρωοποιήσει τον εαυτό του, ως διωκόμενο. Βάσει όμως, των σημερινών κοινωνικών πραγματικοτήτων αποδεικνύεται βαθύτατα συστημικός και φυσικά διώκτης και όχι διωκόμενος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


3716