Ευχή για το 2020: Μια εθνική πολιτική για την Παιδεία


Εισήλθαμε στο 2020. Οι ευχές όλων μας για τον νέο χρόνο να μας φέρει κάτι καλύτερο θ’ ακουστούν και πάλι κατά μυριάδες. Το Paideia-News, πέραν της προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας και υγείας, εύχεται προς όλους τους αναγνώστες του όπως το 2020 να φέρει μια νέα εθνική πολιτική στην Παιδεία. Μια πολιτική, η οποία πρέπει να χαραχθεί πλέον σε στέρεες βάσεις που να δημιουργηθούν και να θεμελιωθούν με καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια.

 Για δεκαετίες, η έλλειψη αυτής της εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με αρνητικά αποτελέσματα στον τόπο μας.

Ευχόμαστε, στο νέο χρόνο να συνειδητοποιήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Παιδεία ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το ατέλειωτο ράβε-ξήλωνε και η αλληλοαμφισβήτηση των εκάστοτε κυβερνήσεων στο έργο των προηγούμενων.

Είναι καιρός να σταματήσει το φαινόμενο να δημιουργεί η μια Κυβέρνηση και η αμέσως επόμενη που  έρχεται να τα αλλάζει, με θύματα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ,οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε συνεχείς αλλαγές, που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν.

Ήλθε η ώρα που η Παιδεία του τόπου να αντιμετωπισθεί ως ένα από τρία αναγκαία αγαθά την ανθρώπου σε ένα κράτος, μαζί με την ελευθερία και την υγεία. Καθίσταται αναγκαία μια συνεδρία σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις να θέσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της μελλοντικής Παιδείας που θα θέλαμε. Όπως έγινε και με το ΓεΣΥ. Παρά τις αντίθετες απόψεις που υπήρχαν και υπάρχουν κατέστη εφικτή η λειτουργία του πολυπόθητου Σχεδίου Υγείας. Υπάρχει χώρος και χρόνος και για την Παιδεία.

Τα κόμματα,ας αφήσουν στο περιθώριο τις σκοπιμότητες και να θέσουν υπεράνω τον εθνικό στόχο της μάθησης και της προόδου

Αυτή είναι η ευχή μας για τον νέο χρόνο. Υπάρχει η θέληση;

Paideia-News
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


802