Ερντογάν σε «ευχαριστούμε»!


 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ* 

Πώς μπορείς, αλήθεια, να «ευχαριστείς» ένα βιαστή του πολιτισμού και κάθε είδους ελευθερίας; Τι άλλο παρά βιασμός ήταν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί και ειδικά η πρώτη ισλαμική προσευχή; Ωσάν ένας ξεδιάντροπος και βάναυσος βιασμός. Ωστόσο, πέρα από τον πόνο της αδικίας και της προσβολής, οφείλουμε, ναι, να «ευχαριστήσουμε» τον «πολύ» κ. Ερντογάν, διότι άκων μας βοήθησε ως ρωμηούς, να συνειδητοποιήσουμε πολλά.

Σε ευχαριστούμε, λοιπόν, κ. Ερντογάν, διότι μας ξύπνησες από τον λήθαργο των βιωτικών αναγκών και περιστάσεων.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας θύμησες το ένδοξο μας παρελθόν και τις παρακαταθήκες των προγόνων.

Σε ευχαριστούμε, διότι ανύψωσες μέσα μας και τόνωσες ακόμα πιο πολύ τα αιώνια σύμβολα του πολιτισμού και της θρησκείας μας.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας υπενθύμισες το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας και μας συνέφερες από μια άλλη, πλανεμένη και ψεύτικη για σας ιδέα.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας ανάγκασες να δούμε την αλήθεια των πραγμάτων κατάματα.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας ταρακούνησες από την φαινομενική ασφάλεια της καθημερινότητας.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας έκανες να αγαπήσουμε περισσότερο την παράδοση και την ιστορία μας.

Σε ευχαριστούμε, διότι μας ένωσες ξανά και έκανες πέρα την κάθε μεταξύ μας μικροπολιτική διαφορά.

Και το σημαντικότερο, σε ευχαριστούμε, διότι με έκανες να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο το χώμα που μας γέννησε και την ψυχή που κληρονομήσαμε.

Ο Ρωμηός τα εξωτερικά δεν τα φοβάται. Όλα και να γκρεμιστούν έχει μέσα του το αθάνατο, το αιώνιο, το μόνο βέβαιο και ασφαλές. Έχει τη ρωμαίική του ψυχή, τον ελληνικό του πολιτισμό και την χριστιανοσύνη του, της οποίας η δόξα βρίσκεται στο Σταυρό και την Ανάσταση. Χιλιάδες χρόνια να περάσουν, χιλιάδες προσευχές κ. Ερντογάν και να αναπέμψεις, η Αγιά Σοφιά θα σκιάζει τον κάθε ξένο και αλλότριο ορίζοντα με το ανεξίτηλο Χριστόγραμμά της   .

Εκπαιδευτικού – Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ




Comments (1)

  1. Πέτρος Παντελίδης:
    Jul 26, 2020 at 09:26 AM

    ¨Οσα γράφεις, αγαπητέ κύριε Κυπριανού, είναι όλη η ουσία. Αυτά έχει πετύχει η απελπισμένη ενέργεια του Ερτογάν. Και πολλοί έχουν αντιληφθεί, πως δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με τον επίδοξο σουλτάνο, αλλά δυστυχώς τα οικονομικά συμφέροντα τους τους μετατρέπουν σε Πόντιους Πιλάτους. Ελπίζουμε αυτό να το κατανόησαν και μερικοί δικοί μας. Έτσι θα είμαστε πλειοψηφία, όσοι πιστεύουμε, ότι μόνο με διατήρηση και συνέχιση της Κ.Δ. θα κρατήσουμε ζωντανό τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό στην Κύπρο. Με κανένα πρόσχημα δεν θα πρέπει να καταργήσουμε την Κ.Δ. και να την υποβιβάσουμε σε συνιστώσα πολιτεία, που θα αποτελεί κοινότητα και θα αναζητεί κηδεμόνο.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3611