Δώρο για μαθητές το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΣΗΦ*

Αισθήματα χαράς και ικανοποίησης με κατέβαλαν ως Δημοσιογράφο όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε η ίδρυση του μοναδικού για τα κυπριακά δεδομένα Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, για μαθητές, στην περιοχή της Σολέας.  Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου, για την ίδρυση και λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δικαίως χαρακτηρίστηκε  ως ένα "μοναδικό δώρο" για τους μαθητές και πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης για την περιοχή της Σολέας.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά.  Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο, όπως ανακοινώθηκε, οι μαθητές, μεταξύ άλλων, θα μπορούν μέσα από την τεχνολογία να δημιουργούν ραδιοφωνικά προγράμματα, σύντομα δελτία ειδήσεων και να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια όπου θα διδάσκονται τεχνικές ανίχνευσης και προστασίας από ψευδείς ειδήσεις. Η απόφαση για δημιουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τους νέους της ορεινής περιοχής της Σολέας και θα συμβάλει στη στήριξη των κοινοτήτων αυτών. Θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ένα νέο ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να τους τραβήξει την προσοχή και θα τους κρατήσει μακριά από άλλες προκλήσεις της εποχής. Η νέα γενιά είναι το μέλλον και η επένδυση στη νέα γενιά υπόσχεται τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

 Το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα θα στεγαστεί στα παλιά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου στην Ευρύχου και θα αποτελέσει  το χώρο όπου θα μπορούν τα παιδιά να δημιουργήσουν αλλά και να ταξιδέψουν στο μαγικό αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο, εάν δεν προσέξουν, κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είμαι βέβαιος ότι οι έχοντες αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία θα μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει σωστή καθοδήγηση. Το μιντιακό πεδίο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια αφού στο παιχνίδι έχει μπει και η τεχνολογία κάνοντας το έργο του σύγχρονου Δημοσιογράφου πολύ πιο απαιτητικό από τα προηγούμενα χρόνια. Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα θα διοργανώνονται από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, σε συνεργασία με άλλους φορείς, εξειδικευμένα εργαστήρια και ημερίδες για δημοσιογράφους και λειτουργούς των ΜΜΕ. Χαρακτηρίστηκε ως ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για τους μαθητές, αλλά και για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, γιατί θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ζωή και κίνηση σε μία περιοχή η οποία μαστίζεται από τον οικονομικό μαρασμό και την πληθυσμιακή αποψίλωση.

Η ίδρυση του Εκπαιδευτικού Κέντρου επιτεύχθηκε λόγω της συνεργασίας του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και του Κοινοτικό Συμβουλίου Ευρύχου. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι προς όφελος της κοινωνίας και συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της ορεινής οικονομίας. Οι εμπνευστές τέτοιων πρωτοβουλιών θα πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια γιατί προσφέρουν στην κοινωνία της περιοχής Σολέας ένα σημαντικό έργο το οποίο θα αποτελέσει έργο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές και σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την απόφαση τους με θετικό πρόσημο.

*Δημοσιογράφος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










715