Έχουμε ευθύνη γονείς και κηδεμόνες


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ*

Η ώρα της ευθύνης όλων μας μέρα παρά μέρα μεγαλώνει. Όσο χαλαρώνουν τα μέτρα και οι σχετικές ανακοινώσεις δίνουν ανάσες χαλάρωσης, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της επιδημιολογικής κατάστασης στον τόπο μας, τόσο όλοι μαζί αλλά και ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά από εμάς οφείλουμε να φανούμε αλλά κυρίως να είμαστε συνεπείς και συγκρατημένοι αν πραγματικά θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας μέσα σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Ως γονείς και κηδεμόνες δείξαμε και αποδείξαμε κατά τον τελευταίο ένα χρόνο ότι και μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για την όσο το δυνατό καλύτερη παρεχόμενη εκπαίδευση στις δοσμένες συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν. Στηρίζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη μια και διασφαλίζοντας από την άλλη συνθήκες ασφάλειας και υγείας για τα παιδιά μας.

Ενόψει της επιστροφής με φυσική παρουσία επιτέλους στα σχολεία όλων των μαθητριών και μαθητών καλούμαστε και πάλι να πράξουμε το αυτονόητο. Όσο και ό,τι περνά από το χέρι μας να συμβάλουμε όπως και τόσες άλλες φορές στη λειτουργία των σχολείων μας και πρωτίστως στην τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων συμβουλεύοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά μας.

Στην προκειμένη περίπτωση για παράδειγμα εκδηλώσεις όπως αυτές της επερχόμενης Τσικνοπέμπτης στα σχολεία και εκδρομές όπως αυτές που σοφά ακυρώθηκαν πριν λίγους μήνες στα ορεινά, δεν βοηθούν. Δεν χρειάζεται να πείσουμε για τα αυτονόητα όταν μιλούν οι αριθμοί των κρουσμάτων που αυξάνονται μετά από ατυχείς και επιπόλαιες συνάξεις και ενέργειες.

Μπορούν και να περιμένουν όλα αυτά και δεν θα λείψουν ποτέ εξάλλου από την κυπριακή κουλτούρα. Καλά να είμαστε και πάνω από όλα υγιείς και ας γίνουν όλα  με αφορμή άλλες, επόμενες ευκαιρίες.

Ας κάνουμε έτσι ακόμη λίγη υπομονή και ας μην καταστρέψουμε σε λίγη ώρα ό,τι με κόπο και τεράστιες θυσίες όλοι και όλες μαζί κτίσαμε και επενδύσαμε εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο.

*Γονιός και Εκπαιδευτικός

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


872