STEAME GOES HYBRID Blueprint Guidelines and Policy Recommendations


ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΚΡΙΔΗ*

Το Ευρωπαϊκό έργο STEAME GOES HYBRID εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2 με διάρκεια δύο έτη. Το έργο STEAME GOES HYBRID είναι συνέχεια του Ευρωπαϊκού έργου STEAME που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2019 με συντονιστή την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και ολοκληρώνεται εντός του 2021.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν ως σκοπό το σχεδιασμό και την ανάπτυξη σχολείων STEAME (Science, Technology ,Engineering, Arts, Mathematics and Entrepreneurship). Τα σχολεία STEAME, ως σχολεία του μέλλοντος, στοχεύουν στον μετασχηματισμό της γνώσης σε ικανότητες και δεξιότητες μέσα από νέες δομές, υποδομές και δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

Το έργο STEAME GOES HYBRID θα αναπτύξει καινοτόμες πρακτικές μάθησης στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε αναπτύσσοντας νέες μεθόδους εκπαίδευσης, μάθησης και κατάρτισης για τη μεταφορά σχολικών δραστηριοτήτων STEAME σε Διαδικτυακές και εξ αποστάσεως STEAME δραστηριότητες σε μια υβριδική προσέγγιση. Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι ενήμεροι και προσαρμόσιμοι στις αλλαγές και στις ανάγκες όχι μόνο των σημερινών μαθητών αλλά επίσης να είναι ικανοί να διαμορφώνουν και να προετοιμάζουν τους μαθητές μας για το μέλλον, με συνεργατικό και εξελικτικό όραμα. Οι μαθητές της ομάδας στόχου (ηλικίας 12-18 ετών) συνηθίζουν να ανακαλύπτουν και να ανακαλούν γνώσεις και πληροφορίες μέσα από τα έξυπνα τηλέφωνά τους και τους υπολογιστές τους. Συνεπώς, η διαμόρφωση της εκπαίδευσης σε ένα σύγχρονο μοντέλο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις όχι μόνο των μαθητών αλλά και της σύγχρονης κοινωνίας, είναι απαραίτητη για να δραπετεύσουμε από το παραδοσιακό σύστημα μάθησης σε συστήματα νέας ψηφιακής γενιάς η οποία θα ενισχύεται συνεχώς με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.

Το έργο STEAME GOES HYBRID  θα αναπτύξει τα εξής κύρια παραδοτέα:

1.  Οδηγός Εφαρμογής Υβριδικών Δραστηριοτήτων STEAME

2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς για τη διευκόλυνση της εφαρμογής των Σχεδίων Μάθησης και Δημιουργικότητας STEAME L&C (Learning and Creativity Plans) και την εφαρμογή του Οδηγού Υβριδικών Δραστηριοτήτων STEAME.

3. Το πρόγραμμα STEAME GOES HYBRID με μια ματιά: Προτάσεις πολιτικής, προώθησης και έκδοσης ειδικών σχολικών πιστοποιήσεων (labels).

Τα αποτελέσματα θα συμβάλουν στη δημιουργία υβριδικών μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης δραστηριοτήτων STEAME μέσω καινοτόμων τεχνολογικών προσεγγίσεων. Επίσης, θα παρέχουν λύσεις ψηφιακού περιβάλλοντος με επιλογές για τρέχουσες και μελλοντικές υποδομές και σχεδιασμού σε υβριδικό περιβάλλον. Θα υποστηρίζουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε δραστηριότητες που βασίζονται στο έργο STEAME σε περιβάλλον διαδικτύου και συνδυασμένες μεθόδους μάθησης που θα αυξήσουν το επίπεδο γνώσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες και την επικοινωνία. Συμπληρωματικά θα συμβάλουν στη προώθηση του «Cloud  Computing» και νέων τεχνολογιών λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο συντονιστικός οργανισμός είναι η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και οι εταίροι περιλαμβάνουν:

Leafnet Ltd, Κύπρος, Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑΣ, Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελλάδα, Pedagogical University of Krakow, Πολωνία, ITC Pacle Morante Limbiate, Ιταλία, European Digital Learning Network, Ιταλία, Asociatia "Institutul Pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie", Ρουμανία.

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε σύντομα στην ιστοσελίδα www.steame-hybrid.eu ή www.cms.org.cy ή μπορείτε να γράψετε στο projects@cms.org.cy

 

*Πρόεδρος της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, Πρόεδρος του EuropeanAssociationofCareerGuidance, Πρόεδρος του EuropeanAssociationofERASMUSCoordinators, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΑΛΗΣ, Γενικός Διευθυντής της PROGNOSIS, Ακαδημαϊκός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Κρακωβίας.

makrides.g@eaecnet.com

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1092