Έκθεση Μαθητών/τριών Εικαστικών Τεχνών Λυκείου Αγίου Νικολάου

Έκθεση Μαθητών/τριών Εικαστικών Τεχνών Λυκείου Αγίου Νικολάου

Το Λύκειο Αγίου Νικολάου διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Έκθεση Μαθητών/τριών Εικαστικών Τεχνών, παρουσιάζοντας το δημιουργικό έργο μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου της καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, στις 19:30, στον εκθεσιακό χώρο «Αφροδίτη Αμαθουσία» (δημοτικό πάρκινγκ Αγίου Τύχωνα, δίπλα στο πρώην La Isla).

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2026, με ώρες λειτουργίας 17:00 – 21:00, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την καλλιτεχνική έκφραση και τη φαντασία της νέας γενιάς.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν έργα σε ποικίλα θέματα εικαστικής τέχνης, καθώς και ελεύθερο και προοπτικό σχέδιο, αντικατοπτρίζοντας τη συστηματική δουλειά, τον πειραματισμό και την προσωπική ματιά των μαθητών/τριών.

Ιδιαίτερη θα είναι η βραδιά των εγκαινίων, καθώς τα έργα θα πλαισιωθούν από εικαστικές παρεμβάσεις της θεατρικής ομάδας του σχολείου, δημιουργώντας έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Επιπλέον, θα υπάρχει live link κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ώστε η εκδήλωση να είναι προσβάσιμη και σε διαδικτυακό κοινό.

Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας είναι η Μαρία Καυκαρίδου, ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια εικαστικών τεχνών η Νίκη Μαλά, των οποίων η καθοδήγηση συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση της έκθεσης.

Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης της σχολικής δημιουργίας με την τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας και δίνοντας φωνή στους νέους δημιουργούς.

Tags ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.