Επιστροφή στο Σχολείο: το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ εκδίδει τα σχολικά και ακαδημαϊκά ημερολόγια 2016/20217


Τονίζονται επίσης οι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων πανεπιστημιακών και μη πανεπιστημιακών σπουδών. Οι διαθέσιμες πληροφορίες καλύπτουν 37 χώρες.

Το καλοκαίρι τελείωσε και έφτασε η ώρα για επιστροφή στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ξεκινά η πρωτοβάθμια σχολική χρονιά, στις περισσότερες χώρες που συμμετέχουν στο Δίκτυο Ευρυδίκη. Ωστόσο, σε μερικές χώρες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στο συνηθισμένο ρυθμό τους, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στη διάρκεια και την κατανομή των διακοπών σε όλη την Ευρώπη λόγω των διαφορών στον πολιτισμό, την παράδοση, και το κλίμα. Ενώ υπάρχουν χώρες με πιο συχνές και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, άλλες διατηρούν ένα πιο έντονο ημερολογιακό πρόγραμμα και απολαμβάνουν περισσότερες καλοκαιρινές διακοπές. Η μόνη περίοδος διακοπών που είναι πολύ παρόμοια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι οι διακοπές των Χριστουγέννων. Στις δύο εκθέσεις του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ σχετικά με τα σχολικά και τα ακαδημαϊκά ημερολόγια, αντίστοιχα, θα βρείτε πληροφορίες για το πώς διοργανώνεται ο χρόνος στα ευρωπαϊκά σχολεία και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Οργάνωση του Σχολικού Χρόνου στην Ευρώπη. Πρωτοβάθμια και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - 2016/17

Το σχολικό ημερολόγιο περιέχει εθνικά στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια του σχολικού έτους, τις εναρκτήριες και καταληκτικές ημερομηνίες για κάθε σχολικό έτος, το χρονοδιάγραμμα και τη διάρκεια των σχολικών διακοπών καθώς και το συνολικό αριθμό των σχολικών ημερών. Καλύπτει τόσο την πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και περιέχει βασικά συγκριτικά στοιχεία. Οι διαθέσιμες   πληροφορίες καλύπτουν  37 χώρες.

Η Οργάνωση του Ακαδημαϊκού  Έτους στην Ευρώπη - 2016/17

Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο περιέχει εθνικά στοιχεία για τη δομή του ακαδημαϊκού έτους (αρχή του ακαδημαϊκού έτους, τρίμηνα ή τετράμηνα, διακοπές και περιόδους εξέτασης).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187