Συνάντηση K. Χατζηγιάννη με τον πρόεδρο της Επιτρ. Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων


 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης είχε πρόσφατα συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιο Στύλιο .

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο προέδρων να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα προς την υλοποίηση εισηγήσεων που προέρχονται από τις προηγούμενες κοινές συνεδριάσεις των επιτροπών.

Παράλληλα, μελετήθηκε συγκεκριμένη πρόταση που σχετίζεται με τη δημιουργία θεσμού ανάπτυξης της ελληνικής γλώσσας, την οποία από κοινού οι δύο πρόεδροι θα προωθήσουν προς τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας για κοινή δράση.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε «ότι η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, αφού η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έχει αλλάξει.

Σκοπός της συνάντησης πρόσθεσε ήταν να δοθεί περεταίρω ώθηση στις σχέσεις και τη συνεργασία που ήδη υπήρχε με την προηγούμενη επιτροπή, της οποίας εκφράζει δημόσια τις εγκάρδιες του ευχαριστίες τόσο προς τα μέλη της όσο και προς τον πρώην πρόεδρό της κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.

Το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα είναι η επίσκεψη του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στην Κύπρο, ο οποίος θα παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


940