Δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα σχολεία


Προδρόμου: «Την Παρασκευή θα υπάρξουν εξηγήσεις. Διαφοροποιήσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν σε ένα μελλοντικό χρόνο. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θέμα διέπεται από διάταγμα».

Δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοσθεί στα σχολεία κατά τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με τους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και τη δρα Ζωή Δωροθέα Πανά, την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας, σε σημερινές του δηλώσεις μετά το πέρας συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κατά τη συνάντηση θα δοθούν διευκρινήσεις για θέματα τα οποία έχουν εγείρει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και να συζητηθούν ορισμένες ιδιαίτερες πτυχές του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα εφαρμοσθεί στα σχολεία.
 
Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση της Παρασκευής θα δοθούν διευκρινίσεις ή γίνονται κάποιες δεύτερες σκέψεις ενδεχομένως σε αιτήματα και ερωτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα δοθούν διευκρινήσεις.
 
«Είναι κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Κατ΄ επανάληψη ζήτησαν να έχουν συνάντηση με την επιστημονική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας. Όμως το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε τη συνάντηση αυτή ειδικά με την κα. Πανά, με την οποία συνεργαζόμαστε και την οποία ευχαριστούμε για τη βοήθεια που δίνει στο Υπουργείο. Σε αυτή τη συνάντηση θα τεθούν κάποια ερωτήματα ή αμφιβολίες που έχουν οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, προκειμένου να μην δίνει απαντήσεις το Υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν είναι το Υπουργείο Παιδείας που έχει δώσει τις κατευθύνσεις για να γίνουν τα πρωτόκολλα», πρόσθεσε. 
 
Επειδή, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, υπάρχουν και κάποια αιτήματα και κάποιες εισηγήσεις για μετατροπές στο πρωτόκολλο που δεν μπορεί και πάλι να τις αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση, «θα δώσουμε την ευκαιρία την Παρασκευή να συζητηθούν ακριβώς με κάποιον, κάποιαν από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή που μας έχει δώσει κατευθύνσεις».
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.
 
«Θα υπάρξουν εξηγήσεις. Διαφοροποιήσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν σε ένα μελλοντικό χρόνο. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο θέμα διέπεται από διάταγμα. Το Διάταγμα είναι νόμος. Δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε ένας επιστήμονας ούτε και κανένας. Η κα. Πανά θα εξηγήσει, θα καταγράφει. Δεν είναι μόνο τέτοια θέματα. Είναι πολλές άλλες λεπτομέρειες. Είναι εισηγήσεις οι οποίες έχουν βάση. Είναι ζητήματα τα οποία και εμείς θέλουμε να μεταφερθούν στους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Όχι κατ΄ ανάγκη για να λυθούν την πρώτη μέρα. Είναι δυσκολίες που σίγουρα αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή των Πρωτοκόλλων και ούτως καθεξής. Για παράδειγμα το πώς γίνεται επισταμένως η απολύμανση στα εργαστήρια συν παρατηρήσεις που έχουν υποβληθεί ακόμα και από Πανεπιστήμια για την τήρηση των πρωτοκόλλων», κατέληξε. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2396