Κ. Χατζηγιάννης: Το ΚΥΣΑΤΣ να δώσει πληροφορίες για αναγνωρισιμότητα και αντιστοιχία τίτλων σπουδών


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης απέστειλε στον ΥΠΠΑΝ Πρόδρομο Πρόδρομο Προδρόμου την ακόλουθη επιστολή:  

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως δώσετε οδηγίες στο ΚΥΣΑΤΣ ώστε να αρχίσει να πληροφορεί το κοινό για το κατά πόσο συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αναγνωρίζονται και εξασφαλίζουν αντιστοιχία. Συγκεκριμένα, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και του Brexit πλέον οι Κύπριοι σπουδαστές επιλέγουν εναλλακτικά ακαδημαϊκά προγράμματα στην Ευρώπη που πολύ πιθανό να μην είχαν ξανά Κύπριους φοιτητές, και έτσι δημιουργείται το ερώτημα στους σπουδαστές αν τα προγράμματα αυτά θα μπορούν να αναγνωριστούν ως αντίστοιχα.

Παράλληλα, στις 19.1 λήγουν οι αιτήσεις για βρετανικά πανεπιστήμια, συνεπώς θα πρέπει να γίνει γνωστό σε ποια από αυτά θα αναγνωριστεί η αντιστοιχία. Παρακαλώ πολύ όπως εξετάσετε το πιο πάνω θέμα, και να δοθούν πληροφορίες για την αναγνωρισιμότητα των τίτλων σπουδών ώστε να μην προκληθεί άσκοπη ταλαιπωρία προς τους πολίτες για απόκτηση πτυχίων που δεν θα πληρούν τις προδιαγραφές αναγνώρισης και αντιστοιχίας του ΚΥΣΑΤΣ.

Ευχαριστώ για τις ενέργειες σας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2683