Κ. Χ''Γιάννης: Η λύση για την αγορα υπηρεσιών από το ΥΠΠΑΝ πρέπει να εξευρεθεί με διάλογο


Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ενημερώθηκε την Τετάρτη για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με την αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτικών για προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση προς υλοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης μετά το πέρας της συνεδρίας, οι βουλευτές ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε υποβολή έφεσης όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το καθεστώς εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η έφεση είναι δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας, ωστόσο η λύση θα πρέπει να εξευρεθεί μέσα από διάλογο ώστε να διασφαλιστεί ένα άλλο εργασιακό καθεστώς, καθώς επίσης και να εξορθολογιστούν στο σύνολό τους όλα τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την αγορά υπηρεσιών.

Σημείωσε ότι η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για έναρξη διάλογου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έθεσε χρονοδιαγράμματα για να την ενημερώσουν σχετικά, εντός Ιανουαρίου, για το πώς και πού έχουν καταλήξει και ποια είναι ενδεχομένως τα επίμαχα θέματα.

 Είπε επίσης ότι η απόφαση  της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έφεση θα σημαίνει ότι η λύση του προβλήματος θα διαιωνίζεται ενδεχομένως για κάποια χρόνια, αφού με βάση τις διαδικασίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα πάρει αρκετό καιρό. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θεωρεί ότι η λύση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι παράγωγο ή προϊόν διαλόγου, το οποίο ξεκίνησε το Υπουργείο.
Αναγνώριση τίτλων σπουδών Τ.Ε.Ι
Η Επιτροπή συζήτησε επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της μη αναγνώρισης τίτλων σπουδών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) της Ελλάδας από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. και το Ε.Τ.Ε.Κ.

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε την ανάγκη το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ  να ενημερώνει τους φοιτητές πριν από την έναρξη των σπουδών τους σχετικά με την αναγνωρισιμότητα τίτλων και προγραμμάτων σπουδών και την αντιστοιχία αυτών των προγραμμάτων, ώστε να μην ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και μετά να τους λένε ότι δεν αναγνωρίζεται το δίπλωμά σας. Το θέμα είπε θα μελετηθεί από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ και τα Υπουργεία , ώστε να υπάρξει ενημέρωση από πριν των φοιτητών.  
Λαϊκοί Ποιητές
Παράλληλα ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι εξετάστηκε το θέμα της λαϊκής ποίηση και δήλωσε ότι η νομοθεσία και η πολιτική που αναπτύσσεται σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους λαϊκούς ποιητές στην κατηγορία των καλλιτεχνών με τις δικές τους προϋποθέσεις.
Πρόσθεσε ότι από πλευράς Πολιτιστικών Υπηρεσιών θα γίνει η αναγκαία διαβούλευση για να καθοριστούν οι κανονισμοί που χρειάζονται.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2615