Π. Μυλωνάς: Θα επιμένω μέχρι τέλους για την αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία


«Κανένας δεν  έθεσε θέμα μετακίνησης της λήξης της σχολικής χρονιάς τον Ιούλιο»

  Στην Πάφο βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς και Χρύσανθος Σαββίδης στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής όπου συζητήθηκαν προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία της επαρχίας. Στη  συνεδρία παρευρέθηκαν οι βουλευτές της επαρχίας Χαράλαμπος Πάζαρος και Βαλεντίνος Φανοντής και όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, γονείς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητές.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς  τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα   υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή είναι γέφυρα μεταξύ Εκτελεστικής Εξουσίας και αιτημάτων του λαού στον τομέα της Παιδείας. Για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου σε σχέση με τις κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως και η ανάγκη για κατασκευή υπέργειας διάβασης πλησίον του γυμνασίου τόνισε ότι πρέπει θα προωθηθούν άμεσα λύσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα του ωραρίου στα σχολεία, ώρα δηλαδή προσέλευσης  και αποχώρησης των μαθητών, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας  υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ίδιος θα επιμένει μέχρι τέλους στην πρόταση του.

«Το θεωρώ απαραίτητο και για τα παιδιά μας που είναι το σημαντικότερο και για τους εκπαιδευτικούς.  Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πηγαινοέρχονται από επαρχία σε επαρχία. Είναι βάναυση η ώρα και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν δύο θέματα τα οποία θέτει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, και τα θεωρώ πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν. Κανένας  δεν  έθεσε θέμα μετακίνησης της λήξης της σχολικής χρονιάς τον Ιούλιο»

Είναι ένας διάλογος είπε ο κ. Μυλωνάς που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και όλοι να θέσουν ως υπέρτατη υποχρέωση τους την στήριξη των μαθητών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ότι αφορά τους  εργαζόμενους  σε συνεννόηση με την κυβέρνηση είπε ότι θα πρέπει στηριχθεί το ευέλικτο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και του ιδιωτικού τομέα ώστε να μπορούν και οι γονείς και να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Σε ότι αφορά το θέμα της μετακίνησης των παιδιών με λεωφορεία είπε ότι έγινε μια εξαιρετική προσπάθεια είπε, προσθέτοντας ότι  αναμένεται επίσημη ανακοίνωση πολύ σύντομα με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο αναπληρωτής  πρόεδρος της επιτροπής Χρύσανθος Σαββίδης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η σημερινή  συνεδρίαση στην Πάφο,  αναφερόμενος στα τοπικά θέματα τόνισε την ανάγκη για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, την άμεση επίλυση  των προβλημάτων του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου με τις λυόμενες αίθουσες αλλά και στην άμεση ανάγκη  για κατασκευή υπέργειας διάβασης στην λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου. Στη διάβαση πεζών  που λειτουργεί σήμερα εκεί χάθηκαν δύο ζωές είπε ο κ. Σαββίδης. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το κόστος  θα ανέλθει στο 1,2 εκ. ευρώ. «Το θέμα συζητήθηκε και με τον δήμαρχο Πάφου. Προχωρούμε να φτιάξουμε μια υπέργεια διάβαση, λιγότερου κόστους αλλά να είναι λειτουργική  για την ασφάλεια των παιδιών».

Ο βουλευτής Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος τόνισε ότι σκοπός και στόχος είναι η μελέτη των προβλημάτων που ταλανίζουν, διαχρονικά, τα εκπαιδευτήρια της Πάφου, σε σχέση με τις υποδομές ώστε να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία  προς όφελος μαθητών και καθηγητών.

Ο Βαλεντίνος Φακοντής υπογράμμισε ότι ο καθρέφτης της κοινωνίας είναι τα σχολεία μας γι αυτό και οι βουλευτές της επαρχίας στηρίζουν τις προσπάθειες της Επιτροπής Παιδείας για επίλυση των προβλημάτων.  Στηρίζουν και υποστηρίζουν την εκπαίδευση και την Παιδεία.

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.




Newsletter










6989