Πρόταση ΥΠΑΝ για τετράμηνα: Συνεδριάζει το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, ικανοποίηση στην ΟΛΤΕΚ


Συνέρχεται την Πέμπτη το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ προκειμένου να συζητήσει το θέμα των τετραμήνων με βάση τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενώ ικανοποιημένη βρίσκει την ΟΛΤΕΚ η εισήγηση του Υπουργείου αν και θεωρεί πως θα πρέπει σύντομα να βρεθεί ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης, έτσι ώστε ο θεσμός αυτός να εξυπηρετήσει το σκοπό του.

Την Τρίτη το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι, στη βάση των εξαγγελιών και του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, προχωρεί στην πλήρη αναδιαμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης του/της μαθητή/τριας στη Μέση Γενική και στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, σε συνεννόηση και διαβούλευση με όλους τους εταίρους.

Για τις πιο πάνω εισηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας, μίλησαν στο ΚΥΠΕ οι ΓΓ των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει πιο λεπτομερή ενημέρωση για να τοποθετηθεί, αύριο συνεδριάζει το ΚΔΣ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ως ΟΕΛΜΕΚ έχουν ακούσει τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και τα θέματα αυτά εννοείται ότι θα προωθηθούν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για συζήτηση και νομοθετική ρύθμιση.

«Ειδικά για το θέμα δηλαδή που αφορά το ποσοστό βαρύτητας της εξέτασης του Μαΐου, όπως επίσης και για το θέμα της ποσοστού της εξεταστέας ύλης», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση επίσημα από την Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Άρα και εμείς θα περιμένουμε να έχουμε μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε. Εκείνο το οποίο έχει σημασία πρέπει να πούμε είναι ότι τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων ζητούσαμε πάντοτε να ληφθούν κάποια διορθωτικά μέτρα ειδικά για τους τελειόφοιτους μαθητές μας, να βρεθούν κάποιες λύσεις μετά τα όσα βιώσαμε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Α΄ τετραμήνου», σημείωσε.

Ο κ. Χατζησάββας υπενθύμισε το θέμα της διαρροής θεμάτων των Νέων Ελληνικών των τελειόφοιτων μαθητών, καθώς και όλες τις καταστάσεις που βίωσαν οι τελειόφοιτοι μαθητές την ημέρα της εξέτασης, όπως επίσης και το θέμα του γνωστικού αντικειμένου των μαθηματικών του εξεταστικού δοκιμίου των τελειόφοιτων όπου υπήρχαν αντιδράσεις ότι δεν ήταν ικανοποιητικός ο χρόνος.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, όπου θα συζητηθεί το θέμα, «και εννοείται ότι θα υπάρξει και τοποθέτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όταν θα κληθούμε για να γίνει η συζήτηση για το θέμα αυτό».

Σε ερώτηση αν έχει οριστεί η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι αναμένουν να οριστεί όσο πιο σύντομα «διότι πρέπει να πούμε ότι πλησιάζει η νέα εξεταστική περίοδος του Μαΐου».

«Άρα θα πρέπει να ξέρουν και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το ποσοστό βαρύτητας για να μπορέσουν να αξιολογήσουν σωστά και το θέμα που αφορά την προφορική αξιολόγηση, όπως επίσης και τη γραπτή αξιολόγηση, και θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση και από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν ξέρουμε ακριβώς τη χρονική περίοδο που θα πρέπει να ανακοινωθεί και η εξεταστέα ύλη του Β΄ τετραμήνου», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, η εξεταστέα ύλη θα είναι το 60% της διδακτέας ύλης.

«Άρα θα είμαστε σε αναμονή. Ο στόχος ήταν να βρεθούν τρόποι για να βοηθηθούν κυρίως οι τελειόφοιτοι μαθητές», συμπλήρωσε.

Ικανοποιημένη η ΟΛΤΕΚ από την εισήγηση του ΥΠΑΝ για τα τετράμηνα

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ, Λένος Λοϊζου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι οι εξετάσεις τετραμήνου με τη μορφή την οποία απόκτησαν όντως ήταν βασανιστική για όλους. «Δεν εξυπηρέτησαν στον βαθμό που θα έπρεπε τον σκοπό για τον οποίο έπρεπε να εξυπηρετήσουν», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η εισήγηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας τους βρίσκει ικανοποιημένους.

«Όμως θα πρέπει σύντομα να βρούμε ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης ή να χτίσουμε στο υφιστάμενο, έτσι ώστε ο θεσμός αυτός να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Επιτέλους τα σχολεία μας πρέπει να είναι χώρος χαράς και μάθησης για τα παιδιά. Τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο για να περάσουν όμορφα και εποικοδομητικά», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3320